Wpis z mikrobloga

@MechanicznaPitaja: kupiłam Mozano, ma tylko haki i ubijaczki, więcej nie chciałam, bo maszynkę do mięsa i blender mam, a w takich zestawach zwykle to nie powala.
To, na co zwracałam uwagę:
Jaka jest moc nominalna a jaka maksymalna
Wielkość misy
Czy zbiera wszystko z dna misy (wg opinii użytkowników)
Żeby była osłona
Dobra przyczepność robota do podłoża
@moll dziś 4 rodzaje: z masą makową, szpinak+serek biały (taki kanapkowy) + czosnek, boczniaki +boczek (miały być kurki zamiast boczniaków ale nie było () i z jagodami. Razem pewnie coś koło 150 wyszło. Osobiście najbardziej polecam właśnie boczniaki (kurki) plus boczek, moje ulubiene
@moll no jak już się zabieramy za pierogi, to wolimy zrobić dużo i potem jeść przez 2 tygodnie :D tak, mroże. zaraz po sklejeniu odstawiam na jakiś czas na blaszy, żeby troszkę podeschly i się nie kleiły ze sobą, a potem je porcjuje, zawijam w folie spożywcza i od razu do zamrażarki. Bez żadnej obróbki termicznej. Dzięki temu jak sobie wyjmiesz potem takie z zamrażarki i wrzucisz na wrzątek to jak świeżutkie