Aktywne Wpisy

mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #wiedza #problem
Czy uważacie że brak wiedzy ogólnej to coś co powinno skreślać drugą osobę jako potencjalnego partnera?
Mam dziwny problem. Od niedawna spotykam się z naprawdę świetnym, porządnym facetem. Jest błyskotliwy, zabawny, dosłownie potrafi w sekundę wymyślec jakąś błyskotliwą ripostę albo rzucić żart adekwatny do sytuacji, co dla mnie zawsze świadczylo o inteligencji. Pracujemy
#zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #wiedza #problem
Czy uważacie że brak wiedzy ogólnej to coś co powinno skreślać drugą osobę jako potencjalnego partnera?
Mam dziwny problem. Od niedawna spotykam się z naprawdę świetnym, porządnym facetem. Jest błyskotliwy, zabawny, dosłownie potrafi w sekundę wymyślec jakąś błyskotliwą ripostę albo rzucić żart adekwatny do sytuacji, co dla mnie zawsze świadczylo o inteligencji. Pracujemy

MistrzKowalski +159
#programowanie
#kiciochpyta
Naucz się backendu i tyle
@LazyInitializationException: no nie wiem. programiści embedded słyną z tego, że piszą ch*jowy kod, ale na elektronice się znać muszą. często u nich jest krucho z takimi podstawami jak formatowanie kodu, a ich kod często powstaje metodą prób i błędów. "nie wiem po co to jest, ale
@dam2k01: pokaż mi scertyfikowany toolchain i krzem ze wsparciem vendora pod rust to zrobisz dobry uczynek dla branży. Szukałem niedawno i jak się trochę pochylić i pokopać to jeszcze jest za wcześnie. O lata za wcześnie. Fajnie że jest hello world w kernelu Linuxa ale to tyle.
Co do samego embedded jako praktyk z pełnoletnim stażem powiem ci że tak trzeba żyć. Bardzo sobie chwalę, z dobrą niszą możesz się stać
@keton22: coś podobnego może powiedzieć kierowca autobusu o swojej pracy. ile % kod programistów embedded odpowiada za utratę zdrowia lub życia? 1%?
ja nie pracuję w branży embedded, ale trochę się o nią otarłem. i mówię to na podstawie tych doświadczeń, chcę wierzyć że nie wszędzie tak jest.
@ly000: miałeś chyba do czynienia z embedded z 10 lat temu xd ja robię w Automotive i ilość testerów nawet w mojej g---o firmie jest ogromna, a unit testy klepie się na wagony bo audytu ci kod nie przejdzie. Jaka jest tego jakość to druga sprawa, ale na Boga, w innych branzasz niby wszystko jest robione zgodnie z podręcznikiem?
@ly000: U mnie szeroko rozumiane safety critical embdded. To co opisujesz nie przejdzie przez nawet 1 poziom całej sieci wyłapywania błędów. Będą krótkie żołnierskie na review a jak dalej brak poprawy to zwolnienie dyscyplinarne.
Mam za dużo innych spraw żeby robić jeszcze ciulowy kod do tego. Potem w końcu ktoś to będzie musiał poprawić i pewnie to
@dam2k01: używam w firmie (kilka projektów napisaliśmy) ale nie do embedded tylko do infrastruktury sieciowej i narzędzi. W tych zastosowaniach sprawdza się wyśmienicie, do tego stopnia że praktycznie nie mieliśmy jeszcze żadnego błędu w
ale trzymam kciuki, żeby nie było.