Wpis z mikrobloga

@Saly: sprawdziłam i niby masz rację, bo jest to bezpieczny dodatek..Tylko czemu sos sojowy nie wywołuje u mnie problemów z żołądkiem, nie mam problemów po sosie worcestershire (tylko używam do rissotto) a kostki i maggi mi dają bóle żołądka. To jest dla mnie niepojęte
  • Odpowiedz
@KrwawyPacyfista: lubczyk musi być (mam pod domem), palone na ogniu cebule, chociaż dwa rodzaje mięs, warzywa z ogródka ale sos sojowy dopełnia smaku. I maggi ma inny smak i sos sojowy też. Niby to samo ale nie. Z zastępujących maggi rzeczy to tylko pasty drożdżowej Marmite ani płatków drożdżowych nie wypróbowałam. Mnie maggi śmierdzi ale każdemu wolno jeść i używać co lubi
  • Odpowiedz
Mordko Maggi to w zasadzie nie wiem ekstrakt (?! )Z lubczyku może spróbuj lubczyk świeży dodać po prostu do rosołu, polecam z doświadczenia


@KrwawyPacyfista: maggi to głównie woda, cukier i msg. Lubczyk to bardziej przyprawa (do przyprawy) tak jak chmiel do piwa
  • Odpowiedz