Wpis z mikrobloga

#pc #ram Witam mam problem z moimi pamieciami otóż kupiłem kingstony fury 32 gb cl 16 3600 normalnie wyciagniete z pudełka maja predkosc 2400 kiedy włączam profil xmp i restartuje system komputer sie kilka razy włancza i wyłącza po czym gdy windows sie uruchomi nadal pokazuje mi menadrzerze zadan predkosc 2400 jak moge to naprawić dodam tylko ze wszystko mam zaktualizowane gdy wchodze do biosu mam niby profil xmp prubowałem nawet oprogramowaniem gigabyte to zrobic ale nadal ta sama predkosc koci kupione w media expert moj procesor to Amd 5700x plyta gigabyte b550 gaming x v2
wisniewski-szymon - #PC #Ram Witam mam problem z moimi pamieciami otóż kupiłem kingst...

źródło: pcc

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Boje się cokolwiek ruszać to są nowe ramy dopiero dziś je włożyłem a jak nie zrobię tego to będę je musiał do sklepu oddać xmp jest to profil producenta ram więc gwarancji w żaden sposób nie narusza a nie po to wydałem 400 zł na nowe kości by były wolniejsze od poprzednich
wisniewski-szymon - Boje się cokolwiek ruszać to są nowe ramy dopiero dziś je włożyłe...

źródło: IMG_20231113_153214

Pobierz
  • Odpowiedz
@wisniewski-szymon: jak się boisz ruszać to pewnie nie będziesz miał 3600. xmp nie jest gwarantowane ogólnie - tylko na sprzęcie testowym producenta. XMP to podkręcanie.

ustawiasz 1.37 zamiast 1.35V
  • Odpowiedz