Aktywne Wpisy

aczikibom +4
Mirki z tagu #ksiazki, chciałbym sobie zorganizować wyzwanie czytelnicze na rok 2024 i chciałbym, żebyście uczestniczyli w stworzeniu listy lektur dla mnie.
Biorąc pod uwagę mój obecny tryb życia, realnie zakładam, że uda mi się przeczytać 12 książek.
Chętnie poznam Wasze propozycje z każdego gatunku, pomijając może tylko fantasy.
Liczę na Wasz odzew i trzymajcie kciuki, żeby ilość ukończonych pozycji była dużo wyższa niż założony cel.
Na bieżąco będę Was informował
Biorąc pod uwagę mój obecny tryb życia, realnie zakładam, że uda mi się przeczytać 12 książek.
Chętnie poznam Wasze propozycje z każdego gatunku, pomijając może tylko fantasy.
Liczę na Wasz odzew i trzymajcie kciuki, żeby ilość ukończonych pozycji była dużo wyższa niż założony cel.
Na bieżąco będę Was informował

prawiczek92 +64
Taka tam praca na delivery w zimę na zwykłym rowerze ale śnieżyca #przegryw #przegrywpo30tce #pokazmorde

Czy to serio gdzieś wygląda tak, że jak ktoś nie ma projektu to zupełni nic nie robi i dostaje hajs?
Bo ja szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego za bardzo, u mnie zawsze są miliony tasków wewnętrznych typu "na kiedyś, jak będzie czas, czyli pewnie nigdy" i gdyby komuś przez chwilę skończyła się robota, to i tak miałby co robić, a jednocześnie nie spotkałem się jeszcze z firmą, która nie wymagała pokrycia czasu pracy w zarejestrowanych taskach.
Komentarz usunięty przez moderatora
@uzytkownik_wykop_pl: no ok, ale robienie projektów wewnętrznych, czy tam czegokolwiek na potrzeby firmy to nadal jest praca, a nie jak niektórzy twierdzą "nic". A nie wierzę też, że programista w firmie przez np. miesiąc siedzi przed ekranem i tylko przegląda śmieszne obrazki, nawet pracując zdalnie.
@jediwolf pracowałem w kilku różnych firmach, od typowego januszexu
Ostatecznie, 4 miesiace byłem na pełnopłatnej ławce bez żadnych zadań (może dwie godziny komuś pomogłem), podziękowali mi z miesięcznym wypowiedzeniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
mogłem jednak lepiej wykorzystać ten czas i nie chodzi tylko o edukację, zwłaszcza że generalnie nikt mnie nie sprawdzał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Brak projektu i zwolnienie było pierwszym pokłosiem kryzysu, jakiś klient się wycofał z projektu który miał się zacząć mniej więcej z moim konktraktem.