Aktywne Wpisy

Mirek224 +60
#seriale #rodzinazastepcza
Gabriela Kownacka nie żyje już 15 lat, jak ten czas pędzi jak szalony. Dziwnie się oglądało Rodzinę Zastępczą już bez niej.
Gabriela Kownacka nie żyje już 15 lat, jak ten czas pędzi jak szalony. Dziwnie się oglądało Rodzinę Zastępczą już bez niej.
źródło: image
Pobierz
filemon111 +3
Wykopki się zesrały bo im się nie podoba dziki trener. Nie mogą pojąć, że ktoś ma inne zdanie.
Wiecie dlaczego jest tak popularny? Bo mówi to co większość ludzi myśli, a nie to co myśli jakaś zbieranina przegrywów.
#dzikitrener
Wiecie dlaczego jest tak popularny? Bo mówi to co większość ludzi myśli, a nie to co myśli jakaś zbieranina przegrywów.
#dzikitrener

Czy ktos mi moze pomoc wytlumaczyc czy cos ze mna nie tak, ze uwazam ze Polska jest okropnie brzydka i wyglada jak Ukraina? Ktokolwiek byl chociaz we wschodnich Niemczech, widzial jak jest wszystko ustandaryzowane, jesli chodzi o infrastrukture i budynki, a u nas #!$%@? jak w polu. Przez ten polski chory indiwudalizm naprawde nie potrafimy zrobic ladnej i wyrownanej infrastruktury jak na zachodzie, gdzie jest rownamierny i plaski asfalt od biednych dzielnic az po bogate? Tak wiem, zdazaja sie biedne i brzydkie domy wszedzie, ale mi chodzi o ogolny zarys, bo wystarczy pochodzic na street view po wschodnich Niemczech(niby biednych) zeby zobaczyc ze otoczenie wyglada po prostu schludnie , a nie wszystko #!$%@? jak u nas. Na dodatek, dlaczego my nie potrafimy stworzyc wspolnej infrastruktury cieplnej i sciekowej, skoro wiekszosc domow jest palona weglem/piecem z wlasnym szambem (czyli nie ma kanalizacji)?
Jestem juz tutaj miesiac i nasluchalem sie powiesci jak ta Polska sie rozwinela itp. ale dla mnie to dalej wyglada jak jakas Bialorus (wystarczy wejsc na street view tam i zauwazyc ze praktycznie nie ma zadnej roznicy). I na dodatek te chore ceny, zeby gowno dom wybudowany wlasnorecznie w szczerym polu bez utwardzonej drogi w latach 90, kosztowal tyle co dom na dzielncy middle class pod Londynem. Taki maly rant z rana, ale sie rzygac chce. Zdjecie przypadkowe z tej niby bogatszej czesci Polski (dolnyslask), ale tak wyglada 90% Polski.
#uk
źródło: Screenshot 2023-10-31 at 07.31.21
PobierzKomentarz usunięty przez autora
2. W Polsce nie istnieje pojęcie ładu przestrzennego. Linie zabudowy są wyznaczane przez to jak dziadek koniem orał pole i już nigdy nie uda się zrobić tak, żeby ludzie budowali swoje domki według jakiejś logiki która umożliwiłaby sensowne poprowadzenie linii autobusowych, stworzenia czytelnego i działającego układu drogowego czy kanalizacji.
No i nie
źródło: Screenshot 2023-10-31 at 09.10.49
PobierzOgolem srednia jakosc, wiek mieszkan / domow w uk jest tragicznie nizsza niz w polsce
@ksos: XD ? Kazdy kto ma zdalna teraz buduje sobie takie domy max 500m od jeziroa, ja dodatkowo mam 2km do morza.
I to na 2500m2 albo 5000m2 dzialkach
zobacz sobie