Aktywne Wpisy

marjanoos +113
Nie ma już ratunku dla osób z mentalnością "z-----------a". I bynajmniej nie chodzi o ciężką pracę, a o szybką jazdę.
Przypadek wypadku na skrzyżowaniu Grochowskiej i Zamienieckiej w Warszawie. Kierująca fordem wymusza pierwszeństwo, wytrąca z drogi toyotę. Ta dachuje i wjeżdża w grupę przechodniów, "wymiatając z planszy" kilkuletnie dziecko.
Odpowiedzialność za wypadek niepodważalnie ponosi osoba wymuszająca pierwszeństwo. Niemniej pojawiają się głosy, że spory procent uczestników ruchu przekracza tam nagminnie dozwoloną prędkość. W końcu dwa
Przypadek wypadku na skrzyżowaniu Grochowskiej i Zamienieckiej w Warszawie. Kierująca fordem wymusza pierwszeństwo, wytrąca z drogi toyotę. Ta dachuje i wjeżdża w grupę przechodniów, "wymiatając z planszy" kilkuletnie dziecko.
Odpowiedzialność za wypadek niepodważalnie ponosi osoba wymuszająca pierwszeństwo. Niemniej pojawiają się głosy, że spory procent uczestników ruchu przekracza tam nagminnie dozwoloną prędkość. W końcu dwa

32cm +13
Mirki
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód

1. Ustawiamy w PS5 DNS'y na te od kolegi Al-Azif tj: 192.241.221.79 oraz 165.227.83.145 (ostatnio robił upgread'y serwerów i nie działały / działają - ale to bardzo przejściowy stan) - mają działać na dniach.
Powyższy krok ochroni nas przed przypadkowym zaktualizowaniem konsoli do wyższej wersji niż wymagane. Spowoduje także, że po wejściu w opcje pomocy technicznej na konsoli otworzy się nam strona z kodem, który umożliwi uruchamianie backupów - a nie faktyczna strona z pomocą techniczną.
2. (z pamięci) Wchodzimy w ustawienia --> Pomoc techniczna --> Pomoc techniczna
3. Otworzy nam się strona z exploitami Al-Azifa.
4. Naciskamy 2x przycisk L2 - otworzy się nam opcja wpisania dowolnej strony na którą chcemy wejść. Trzeba pamiętać, że w PS5 nie ma już ot tak przeglądarki internetowej.
5. Wpisujemy i przechodzimy na stronę: https://es7in1.site oraz wybieramy po lewej stronie PS5.
6*. Klikamy w opcję po prawej na dole czyli "idlesauce Cex To Dex".
7. Klikamy na duży przycisk "Jailbreak".
8. Po poprawnym wykonaniu funkcji i pojawieniu się kolejnych kafelków, klikamy na pierwszy z prawej u góry.
9. Otrzymamy komunikat systemowy, w skrócie brzmiący: możesz już grać w co chcesz.
Na tym etapie można zminimalizować stronę na której cały czas byliśmy i przejść do ustawień konsoli na sam dół. Będzie tam już dostępna opcja "Debug Settings". Po wejściu w nią można np. zainstalować własne pliki backupy FPKG, który oczywiście posiadacie na własność.
* wybieramy tą opcję bo jest najbardziej stabilna - przynajmniej u mnie - nie trzeba także payload'a wysyłać NetCatem tylko kliknąć w odpowiedni kafelek. Trzeba pamiętać, że podczas czynności powyżej na stronie internetowej - konsola może nam się zaświecić albo zrestartować. Ale po ostatnich modyfikacjach szansa na poprawne wykonanie kodu to ponad 80%. Akurat u mnie wchodzi zawsze za 1-szym razem - wcześniej rzeczywiście było sporo restartów.
WAŻNE: Modyfikacja przeżywa tryb uśpienia. Więc wystarczy, że zrobicie ją raz i będziecie tylko usypiać konsolę (pomarańczowe światło) - wszystko będzie działać po wznowieniu konsoli.
Odpowiadając na podstawowe pytania:
Q: Mam konsolę z oprogramowanie wyższym niż 4.50 - czy mogę zrobić tzw. downgrade do wymaganej wersji?
A: Nie da się. Musisz czekać na dostępność modyfikacji dla Twojej wersji oprogramowania.
Q: Skąd mam wziąć konsole z taką wersją oprogramowania?
A: Allegro, OLX (uważać na oszustów), czasami jakieś stare stany magazynowe.
Q: Jak rozpoznać czy dana konsola ma odpowiednią dla mnie wersję oprogramowania?
A: Jest jest używana - tylko zdjęcie z ustawień konsoli gdzie ta informacja jest pokazana jest potwierdzeniem. Jeśli konsola jest nowa / powystawowa - może nam to powiedzieć model i numer seryjny:
CFI-1000A: 1.00-2.50
CFI-1000A01: 1.00-2.50
CFI-1000B01: 1.00-2.50 (Digital console)
CFI-1002A: 1.00-2.50
CFI-1008A: 1.00-2.50
CFI-1008B: 1.00-2.50 (Digital console)
CFI-1014A: 1.00-2.50
CFI-1014B: 1.00-2.50 (Digital console)
CFI-1015A: 1.00-2.50
CFI-1015B: 1.00-2.20 (Digital console)
CFI-1016A: 1.00-3.20 (inc Ratchet bundle)
CFI-1016B: 1.00-3.20 (Digital console)
CFI-1018A: 1.00-3.20
CFI-1018B: 1.00-3.20 (Digital console)
CFI-1100A: 3.20-5.50
CFI-1100A01: 4.50-5.50
CFI-1100B: 4.50-5.50 (Digital console)
CFI-1115A: 3.20-5.10 (inc HFW bundle)
CFI-1116A: 3.20-5.50
CFI-1118A: 3.20-5.50
CFIJ-10000: 5.00+ (inc HFW bundle)
CFIJ-10001: 5.00+ (Digital HFW bundle)
CFIJ-10005: 5.00+ (Digital GOW bundle)
CFIJ-10007: 7.00+ (FFXVI bundle)
CFIJ-10008: 7.00+ (Digital FFXVI bundle)
CFIJ-100016: 7.60+ (EAFC bundle)
CFI-1208A: 5.50+
CFI-1215A: 5.50+ (inc FFXVI bundle)
CFI-1216A: 5.50+ (inc COD bundle)
CFI-1216A: 7.20+ (inc Spider-Man 2 bundle)
Przykładowy numer seryjny: S01-G223101W9D16724692 oznacza, że konsola jest z Marca 2022r. S01-G(22-rok)(3-miesiąc). Na konsolach z serii CFI-10XXX data produkcji byłą napisana wprost, z serii CFI-11XXX pokazana jest jak w przykładzie powyżej. Seria CFI-12XXX odpada - każda ma zbyt wysoką wersję oprogramowania.
Jeśli konsola jest nowa to chcemy taką z przed 2022r. Trzeba uważać bo np. model CFI-1116A ma numery seryjne z datą produkcji przed 2022r. (taką chcemy) oraz po 2022r. - takiej nie chcemy.
Q: Czy mogę uruchamiać backupy pozycji PS5?
A: Nie da się. Na obecną chwilę można uruchamiać tylko backupy z PS4 na konsoli PS5. Być może kiedyś to się zmieni.
Q: Czy backupy z PS4 wyglądają / działają gorzej / lepiej na PS5?
A: Zależy. Większość gier ma / zaczyna mieć patche, które np. odblokowują 4k60fps na PS5. Generalnie PS5 jest dużo mocniejszym sprzętem więc choćby z tego powodu backupy działają inaczej - lepiej jak dla mnie np. konsola nie chodzi jak suszarka (a to miało miejsce jak odpalaliście na PS4 pozycję z ulepszeniami dla PS4 Pro).
Q: Skąd mam wziąć backupy gier?
A: Na pewno kupiłeś wszystkie posiadane pozycje - więc pewnie masz gdzieś i backupy. Być może masz je gdzieś w chmurze?
To naprawdę podstawy - ale troszkę przybliżą Wam temat.
#konsole #gry #ps4 #ps5
Ale uważam że takie osoby co robią te jailbreaki i tak są potrzebne, fajnie żeby konsola miała jakieś życie po zakończeniu oficjalnego wsparcia producenta, gdyby nie tego typu inicjatywy to bodajże Wii by było kompletnie martwe, a z