Wpis z mikrobloga

Danie chuopskie wyborowe - pieczona kapusta, serca kurze i sosik z sosu pieczeniowego, resztek po smażeniu serc, masła i musztardy.

Zajebioza na #keto, bo tanie i w kapustę można wpakować dowolną ilość tłuszczu.
I bardzo dobrze że nie lubicie serduszek, będzie więcej dla mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gotujzwykopem
T.....y - Danie chuopskie wyborowe - pieczona kapusta, serca kurze i sosik z sosu pie...

źródło: IMG_20231024_164423

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Trauma_Teddy jak dla mnie to możesz zjeść wszystkie serca świata, smacznego ( ͡ ͜ʖ ͡)
Osobiście staram się co jakiś czas zjeść pasztet, żeby przyswoić choć trochę dobrodziejstw z podrobów, w innej formie niedobrze mi się robi na samą myśl ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Trauma_Teddy próbowałem się przekonać do żołądków i serc i jednak to trzeba lubić. Jedyne co mogę zjeść to wątróbka w pasztecie. Więc smacznego jak lubisz ,będzie więcej dla Ciebie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Darknov: to nie czyść serduszek, one są w całości jadalne ¯\(ツ)/¯ jak Ci przeszkadzają żyły płucne, główne czy jak tam się to nazywa, to rób je w piekarniku, wytopią się na tyle, że nie będzie tego widać.

@moll to cho, mam jeszcze z pół kilo w marynacie. Marynują się od dwóch dni, dobre są.
Miałem w planach to wciągnąć z sałatą na śniadanie, ale w sumie mogę się podzielić
  • Odpowiedz
@moll: likwiduję akurat większość grządki z ziołami, więc na pewno był lubczyk, majeranek, rozmaryn, tymianek i nać pietruszki, do tego trochę octu jabłkowego i białego wina, oliwa, był też pieprz, ziarna jałowca, ostra papryka i coś tam chyba jeszcze. Generalnie do smaku.
Najczęściej piekę jak szaszłyki, ale teraz robiłem na patelni, bo musiałem na czymś jeszcze sos zrobić do tej kapusty.
  • Odpowiedz
@Trauma_Teddy: Drobiowe serduszka są moim zdaniem najlepsze.
Próbowałem wieprzowych, wołowych, baranich, ale tylko drobiowe mają unikalny smak i nie podchodzą wątróbką.
No i drobiowe serca mają najwięcej zastosowań. Można je smażyć, piec, grillować, dusić w sosie...
  • Odpowiedz