Wpis z mikrobloga

Wołam tag #keto :)
Ketogeniczne mirasy, jaką mąkę migdałową polecacie? Przejrzałam parę stron i na jednej ta mąka ma 2,5g węgli na 100g, na drugiej 10g węgli, jeszcze na innej 21,5g… jako keto laik głupieje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 15
  • Odpowiedz
@ciootka: jaka firma to nie ma zbytnio znaczenia, różni piszą różne rzeczy ja tylko zwróce uwagę na to że z blanszowanych migdałów mąką jest całkiem inna niż ta z nieblanszowanych. Generalnie ta pierwsza mi bardziej smakuje ale ta z tymi skorupkami może do czegoś bardziej przypasować
  • Odpowiedz
  • 2
@ciootka mąka migdałowa = brudne keto. Zamień ją na mąkę kokosową i bambusową. Co z tego że będziesz w Ketozie podgrzewając orzechy jak zdrowie będzie niszczeć od tego.
  • Odpowiedz