Aktywne Wpisy

Hej, do końca tygodnia pracuje w większym januszeksie biurowym. Po oznajmieniu swojej decyzji o zmianie pracy większość się na mnie obraziła i skazała na ostracyzm "społeczny" na ostatnie dni mojej pracy. Mam wrażenie że w takich firmach większość załogi to ofiary syndromu sztokholmskiego. Proponowałem że dokończę swoje sprawy do końca miesiąca, ale szefowa się obraziła i kazała zawijać mandzur wcześniej. Chęć zarabiania więcej niż 4000 netto to jest obraża majestatu dla "królowej"

Atreyu +79

Ciekawe w jaki sposób Microsoft będzie redukował koszty, do momentu rozwoju AI, które będzie generowało większe przychody. Zarabiają na innych rzeczach, więc nie jest to pewnie jakiś wielki problem, ale jeśli rentowność nie zacznie rosnąć, może się nim stać. Ciekawe czy pójdą np. w reklamy, albo transfer kosztów obliczeniowych na klienta. Nie wiem jak to ostatnie mogłoby wyglądać.
źródło: copilot
PobierzBo to j----y bruteforce który żre zasoby przy każdym zadaniu. Gdzieś w tych wytrenowanych wagach są zaszyte optymalne modele językowe ale nie wiadomo jak je wyodrębnić.
Mnie np. Chat Bing złapał na swój lep. Proste wyszukiwania może nie są czasowo efektywne, bo jednak na odpowiedź trzeba poczekać, a nie dostać od razu jak w zwykłej wyszukiwarce, ale już zapytania złożone, to ogromna oszczędność czasu, szczególnie, że
Ja korzystam z ChatuGPT w plusie i jestem zadowolony. Ale to dlatego, że przyjmuję na klatę jego ograniczenia i nie
Z ChatGPT korzystałem, ale teraz korzystam z czatu binga. W niektórych zastosowaniach jest lepszy, w innych gorszy, ale generalnie w moje potrzeby wpisuje się znakomicie.
Albo MUSI być opensource( ͡° ͜ʖ ͡°)