Aktywne Wpisy
blackghost +16
Mam pytanie do 30 Latków plus. Co robiliście do tej pory że nie macie nawet mikro kawalerki?
Zakładając że pracujesz od 20 roku życia i zarabiasz 6k spokojnie możesz odłożyć 3k będąc sam. Przez 10 lat daje to lekko ponad 300.
Da się? Da się. Prosta matematyka. Ale tak wolę mieć iPhona i jadąc bakłażany niż oszczedzic. Pokolenie Z. Łatwiej mówić że ciężko że się nie da ale wycieczka co roku musi
Zakładając że pracujesz od 20 roku życia i zarabiasz 6k spokojnie możesz odłożyć 3k będąc sam. Przez 10 lat daje to lekko ponad 300.
Da się? Da się. Prosta matematyka. Ale tak wolę mieć iPhona i jadąc bakłażany niż oszczedzic. Pokolenie Z. Łatwiej mówić że ciężko że się nie da ale wycieczka co roku musi
choosewisely +1436
Uszanowanko,
W związku z tym, że dziś odbiła mi kolba i kupiłem 100 zakładów #lotto ogłaszam #rozdajo. Jeśli wygram cokolwiek to rozlosuję wśród plusujących 1 mirasa lub mirabelkę która otrzyma 10% wygranej.
Dla ciekawskich po dzisiejszym losowaniu przedstawię wam czy cokolwiek trafiłem i jak wyglądała stopa zwrotu.
Zielonki i deweloperuchy, którym wiecznie mało nie biorą udziału.
Zostaw plusika i podaruj sobie szansę na luksusowe święta już dziś
W związku z tym, że dziś odbiła mi kolba i kupiłem 100 zakładów #lotto ogłaszam #rozdajo. Jeśli wygram cokolwiek to rozlosuję wśród plusujących 1 mirasa lub mirabelkę która otrzyma 10% wygranej.
Dla ciekawskich po dzisiejszym losowaniu przedstawię wam czy cokolwiek trafiłem i jak wyglądała stopa zwrotu.
Zielonki i deweloperuchy, którym wiecznie mało nie biorą udziału.
Zostaw plusika i podaruj sobie szansę na luksusowe święta już dziś

źródło: image_picker_C14B5E21-6DA8-4034-B4CB-30DC7227D47D-513-000000C46955AD6C
Pobierz
Ponad połowa przebytych przeze mnie kilometrów to autostrady i drogi z ograniczeniem 70-100km/h. Czuję, że moc jest okej jak na mój styl jazdy, czyli niewariowanie za kółkiem natomiast czasem przy wyprzedzaniu na autostradzie przydałaby się większa moc. Gdzieś też wyczytałem, że dobrze przeprowadzony chip tuning może nawet zmniejszyć zużycie paliwa. I teraz moje pytanie kieruje do Was. Czy widzicie sens w przeprowadzaniu chip tuningu takiego auta? Zależy mi głównie na zużyciu oraz większym odepchnięciu przy większych prędkościach, a nie żadne pierdzenie z wydechu czy najszybsze startowanie spod świateł, natomiast gdyby to miało oznaczać większe ryzyko napraw to już wolę zostać przy tym co mam i dlatego się wolę zapytać, niż potem uszkodzić fajne, sprawne techniczne auto. Swoją drogą może ktoś z Was zna godne polecenia miejsce na śląsku, które się tym zajmuje. Może ktoś się też orientuje jak to wygląda cenowo (słyszałem, że trzeba się przygotować na wydatek około 1200zł). Z góry dziękuję za Wasze porady :)
@AustralianV8: a jechałeś nim kiedyś? W trasie 3/4 jest robione bez jakiegoś spocenia. W mieście problem, bo jazda zaczyna się dopiero od trójki.
Po za tym zacytuję poprzedni post, bo go edytowałem: