Wpis z mikrobloga

@wstanczyk czy ja gdzieś napisałem, że na nich liczę? Ja sobie daje spokój z dyskusją o polityce, czasami mnie coś tchnie z nadzieją, że trafię na kogoś kto ogarnia politykę trochę bardziej niż "na wykopie napisali".
Programy polityczne niemal wszystkich partii są takie same, ogólnikowe (zresztą jak twój komentarz) opierające się na słowie, bez wyliczeń, więc konfederacja nie się nie wyróżnia.
Fakt, śmieszne jest to, że partia "wolnościowa" ma problem z homoseksualistami.
@rales: Nie rozumiem po co Mentzen trzyma się tak tej Konfederacji, gdyby sam stworzył partię, postawił na aspekty gospodarcze, odciął się od ideologii to by mu poparcie skoczyło do 50% jak nic. A tak go Brauny i inne Korwiny ciągną w dół jak balast.
Programy polityczne niemal wszystkich partii są takie same, ogólnikowe (zresztą jak twój komentarz) opierające się na słowie, bez wyliczeń, więc konfederacja nie się nie wyróżnia.

@uriel_ck: No nie do końca XD

Fakt, śmieszne jest to, że partia "wolnościowa" ma problem z homoseksualistami. Ja bym był za związkami partnerskimi,

@uriel_ck: To nie jest śmieszne tylko żałosne bo ta partia nie jest partią wolnościową tylko katolicko-zamordystyczną a ty się dałeś nabrać na
@Zaqwsxe serio miałem cichą nadzieję, że jakoś pogadamy, ale twoja wiedza polityczna opiera tylko i wyłącznie na komentarzach. Już nawet mnie zaszufladkowałeś, bo stwierdziłem, że choroby psychiczne należy leczyć.
A najlepsze jest to "bez znaczenia co robi partia będąc w opozycji, ważne co będzie robić gdy dorwie się do koryta", to już takie typowe januszowate gadanie typu "słuchaj, ja jestem starszy więc wiem lepiej". Oczywiście jakiś konkretów, że konfederacja będzie w koalicji
@Zaqwsxe ale ja nie wykluczam, tego, że wejdą w koalicję. Przestań Januszu wmawiać.
Ps. Jak można rządzić nie będąc w rządzie? W zdrowym systemie to rząd rządzi, a opozycja pilnuje czy rząd nie łamie prawa.