Aktywne Wpisy
saji +232
Nie mogę w tym kraju jeździć samochodem. Praktycznie wszyscy ignorują przepisy. Zaczyna się pewnie niewinnie: "50km/h"? Prosta droga, przecież można pocisnąć 70." I dzięki takiej furtce zaczyna się dalsze olewanie. Gdyby to była kwestia gapiostwa to jeszcze pół biedy, ale nie- to mentalność. Nawet jak kierowca kogoś zabije (no chyba, że jest bogaty i trafi na rodzinę z małym dzieckiem) to w komentarz pod artykułem zaczyna się obrona.
W ten weekend dalszy
W ten weekend dalszy
starboy9 +128
polactwo to stan umysłu, siedzę sobie na lotnisku do odlotu godzina, a Polacy już się w kolejkę ustawili przy bramce xD obok pełno wolnych miejsc siedzących żeby czasem bez nich nie odlecieli xD
Próbowałem "odłączyć" od siebie te loty tak aby miały oddzielny booking reference, niestety tak się nie da. Również nie mam możliwości zmiany czegokolwiek związanego z tym lotem. Poinformowano mnie że albo lecę albo wszystko tracę.
Wiem też że samo wykonanie check in w ich aplikacji nie pozwoli mi na zachowanie podróży, więc zastanawiam się do jakiego kroku mógłbym się posunąć aby zachować lot powrotny.
Do lotniska A mam blisko, to lotnisko jest małe i oferuje wyłącznie jedno połączenie do jednego miasta, więc mógłbym przejść check in (wtedy skanowany jest mój bilet) ale w momencie wejścia na pokład samolotu mogę po prostu poinformować cabin crew że otrzymałem telefon i mam family emergency i nie mogę lecieć. Mógłbym taką sytuację nawet zasymulować po przejściu przez bramkę już siedząc w samolocie.
Nadal w takim wypadku stracę lot z B do A?
#podrozujzwykopem #linielotnicze
Myślę że jak wyjdziesz z samolotu to na bank obsługa to odnotuje.