@JaNieGejJaPapiesz: najlepsze jest to ze konfederacja tak naprawde jest partia, ktore propaguje najwiekszy socjal. jesli sie nad ich pomyslem o dobrowolnym zusie chwile zastanowic, to wyjdzie na to, ze nie bedzie pieniedzy na emerytury. Jesli ktos nie bedzie mial emerytury, to wtedy wedlug konfy powinno pomagac panstwo z podatkow. Inaczej mowiac duzo osob nie bedzie odkladalo na emerytury, albo beda pieniadze trzymac na osobnym koncie, bo i tak otrzymaja socjal.
@komentator_2020: Czyli oddawanie miesięcznie ponad 1400 zł według ciebie jest spoko? Gratuluję ja wolę by zostało mi to w kieszeni i sam się martwił o swoją przyszłość
Czyli oddawanie miesięcznie ponad 1400 zł według ciebie jest spoko? Gratuluję ja wolę by zostało mi to w kieszeni i sam się martwił o swoją przyszłość
@SuperZenek: Ile byś chciał oddawać? I czym realnie państwo ma wtedy się zajmować? Bo jak zero i państwo ma nic nie robić to szybko zniknie z mapy europy :P
@fervi: Spoko rozumiem w takim razie oddawaj również za mnie będziesz czuć się bardziej bezpiecznie z pustym portfelem ja wolę sam dbać o siebie i moje bezpieczeństwo
@SuperZenek: Tego typu kozaczenie zwykle kończy się bardzo szybko po zetknięciu się z dowolną cięższą chorobą. Potem jest podkulony ogon i "państwo pomóż".
@SuperZenek: Jak przytrafi się Tobie albo komuś w rodzinie np. poważny nowotwór, to zrozumiesz. Bez tego zostaną ci żebry na siepomaga. Masz w ogóle pojęcie, ile kosztuje leczenie takiej choroby rynkowo?
@fervi: @TypowyZakolak A tak w ogóle lewary to co składka zus ma wspólnego ze składką zdrowotną? Czy wiecie gdzie żyjecie, jakie i na co daniny dajecie? Czy wiedza podstawowa funkcjonowania tego kraju jest wam opca?
@TypowyZakolak: aha bo teraz wygląda to inaczej? Czyli ludzie którzy zbierają na leczenie to tak naprawdę zbierają na nowy samochód lub tym podobne rzeczy? Obudźcie się i włączycie myślenie
@SuperZenek: przecież konfa chce obie znieść. Po prostu ktoś ci zrobił pranie z mózgu. Kapitalizm jest zajebisty pod warunkiem, że jesteś super bogaty. Jak nie jesteś to cię wali w tyłek. Dlatego wolny rynek w USA jebł jak aspiracje Rosji na wygranie wojny
@SuperZenek: Masz urojenia, ale wyzywanie innych od lewaków to typowy objaw konfederackiej bezsilności.
co składka zus ma wspólnego ze składką zdrowotną?
@SuperZenek: Umiesz w tym swoim konfedrerackim, ciasnym mózgu zrozumieć, że coś jest reakcją na Twoje buńczuczne teksty typu "wolę sam dbać o siebie", a nie polemiką z Twoją tezą? Są takie sytuacje w życiu, że się zesrasz, a nie zadbasz o siebie.
Za każdym razem zachodzę w głowę jakim cudem to jest legalne. Pilot myśliwca by się nie dopatrzył tej ceny, a co dopiero straszy człowiek po 30. Chodzi oczywiście o normalną cenę pojedynczego produktu. #biedronka #polska #zakupy #oszukujo
jesli sie nad ich pomyslem o dobrowolnym zusie chwile zastanowic, to wyjdzie na to, ze nie bedzie pieniedzy na emerytury.
Jesli ktos nie bedzie mial emerytury, to wtedy wedlug konfy powinno pomagac panstwo z podatkow.
Inaczej mowiac duzo osob nie bedzie odkladalo na emerytury, albo beda pieniadze trzymac na osobnym koncie, bo i tak otrzymaja socjal.
@komentator_2020: top kek
@komentator_2020: wiesz w ogóle dla kogo miałyby być dobrowolny zus?
@SuperZenek: Ile byś chciał oddawać? I czym realnie państwo ma wtedy się zajmować?
Bo jak zero i państwo ma nic nie robić to szybko zniknie z mapy europy :P
@SuperZenek: Tego typu kozaczenie zwykle kończy się bardzo szybko po zetknięciu się z dowolną cięższą chorobą. Potem jest podkulony ogon i "państwo pomóż".
Czego oczywiście Ci nie życzę.
Wymysł informowania o składzie czy jakości produktów wymyślili źli lewacy po tym jak się okazało, że producenci klasycznie w #!$%@? lecieli
@SuperZenek: Masz urojenia, ale wyzywanie innych od lewaków to typowy objaw konfederackiej bezsilności.
@SuperZenek: Umiesz w tym swoim konfedrerackim, ciasnym mózgu zrozumieć, że coś jest reakcją na Twoje buńczuczne teksty typu "wolę sam dbać o siebie", a nie polemiką z Twoją tezą? Są takie sytuacje w życiu, że się zesrasz, a nie zadbasz o siebie.