Wpis z mikrobloga

@XpedobearX: Nie wiem ludzie jakoś dawali radę w CS 1.6 grać na światowym poziomie na monitorze CRT w 4:3 na najtańszej klawiaturze i myszce a teraz ludzie są święcie przekonani że muszą mieć monitory 480Hz bo im Pasha i inni matkojebcy wmówili że bez tego nigdy nie będą dobrzy.

Szukaj monitorów IPS bo TN wygląda jak gówno a z moich przygód wiem że mają tendencje do piszczenia przy wyświetlaniu niektórych
  • Odpowiedz
  • 1
jakoś dawali radę w CS 1.6 grać na światowym poziomie na monitorze CRT w 4:3 na najtańszej klawiaturze i myszce

@supra107: Halo halo, w czasach 1.6 i światowego poziomu istniał już Razer i kościół myszki Microsoft IE 3.0 :) Poza tym monitor CRT ma zerowy input lag, a 4:3 nadal ludzie grają. Do tego dążą monitory LCD i OLED, by dogonić pod tym względem CRT. Wiele osób grających na CRT
  • Odpowiedz
@XpedobearX: Z czego Intellimouse 3.0 jak i pierwszy MX518 nie miały topowych sensorów, a MX518 miał wbudowaną negatywną akcelerację, co w dzisiejszych czasach byłoby nie do pomyślenia. W tamtych czasach te myszki zyskały renomę za kształt. A CRT smużyły, a sam obraz był niewyraźny z natury kineskopu. A obecnie ludzie nie grają w 4:3 tylko patologicznie rozciągają 4:3 na 16:9 bo myślą że dzięki temu lepiej im się celuje, ale
  • Odpowiedz
  • 0
A obecnie ludzie nie grają w 4:3 tylko patologicznie rozciągają 4:3 na 16:9 bo myślą że dzięki temu lepiej im się celuje, ale tym samym ucinają pole widzenia w grze.

@supra107: Niektórzy grają z paskami, ale i owszem, ja tego nie robię właśnie z powodu na pole widzenia. Jak nie masz do wyboru nic lepszego, to skąd wiesz, że może być lepiej? Wszyscy grają na jednym tak samo #!$%@? poziomie
  • Odpowiedz
@XpedobearX: Bardziej chodzi mi o ekscesywne wydatki w pogoni za jakąś przewagą w grze. Sam nie gram kompetytywnie, ale chętnie załatwiłbym sobie monitor 144Hz zamiast obecnego 75Hz bo raz zagrałem na takim i zauważyłem że po prostu gra się przyjemniej.

Nie lepiej, tylko przyjemniej. I tym powinni przede wszystkim kierować się ludzie, aby takimi zakupami maksymalizować rozrywkę, a nie próbować tym "zwiększać swoje umiejętności". Sam wiem że jestem łamagą w
  • Odpowiedz
. Sam nie gram kompetytywnie, ale chętnie załatwiłbym sobie monitor 144Hz zamiast obecnego 75Hz bo raz zagrałem na takim i zauważyłem że po prostu gra się przyjemniej

@supra107: Jak to jak zmieniałem PC oraz monitor, grając sobie w takie gierki jak apex legends i przeszedłem z 1080p 60Hz na 1440p 165Hz (stałe 165 fpsów mam w apexie) to czułem się jakbym grę widział płynniej niż prawdziwy świat xD
Skilla pewnie
  • Odpowiedz
@Tak_masz_racje: jest na tyle lepiej, że ja teraz uważam 60 FPS za niegrywalne. A mam "tylko" 120hz ekran. No ale już gonić powyżej tej wartości to średnio się opłaca bo ogarniać 200-300 Hz to jest wysiłek. Normalny człowiek bez dobrej dawki adrenaliny nie skorzysta z dobrodziejstw 240 Hz.
  • Odpowiedz