Wpis z mikrobloga

  • 1
@Cauliflower: Ja tam jadam widelcem :) Generalnie zazwyczaj nie jest tak przypieczony, dziś po prostu go trochę przeciągnąłem w piekarniku przez nieuwagę.

Biszkopt piekłem sam. Do zrobienia biszkoptu użyłem skrobi kukurydzianej i mąki uniwersalnej Schär.
  • Odpowiedz
  • 1
@Cauliflower: Na serniki to chyba bym jednak polecał kupne twarogi, i zawsze kupować taki sam. Wtedy jak pieczesz to wiesz czego się spodziewać etc. I domowego twarogu byłoby mi chyba szkoda :P

Ja używam zwykłego twarogu tłustego z Piątnicy- potem go blenderem rozdrabniam (można tez zmielić ofc). Nie używam żadnych twarogów z wiaderek do sernika.
  • Odpowiedz
@Variv: No można też za każdym razem robić tak samo twaróg i wiesz co robisz. Tak serio nie dogadałem się z dostawcą mleka od krowy i nie miałem czasu na nic więcej niż na pasteryzacje i zakwaszenie.
  • Odpowiedz