Wpis z mikrobloga

Jak nazywa się to cudowne osiedle w Austrii, którym lewica tak wspaniale się zachwycała?
Chciałby zweryfikować faktyczną cenę i warunki najmu i wszystkie koszty, bo 1500zł za 50m2 w Wiedniu brzmi niezwykle atrakcyjnie.
I zastanawiam się gdzie jest haczyk typu: owszem możesz wynająć 50m2 za 1500zł, ale pod warunkiem że jesteś samotną matką z trzema bąbelkami, w tym jedno niepełnosprawne i uda ci się przejść konkurs.
A jak nie to nie dla ciebie.

#polityka #austria #wieden #neuropa #lewica #nieruchomosci #mieszkanie
m.....8 - Jak nazywa się to cudowne osiedle w Austrii, którym lewica tak wspaniale si...

źródło: Screen Capture 189 - NA ŻYWO prosto z Wiednia! Konwencja mieszkaniowa Lewicy - #SerceMamPoLe_ - twitter.com

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mango2018: @Tommy__ @kaczkaposmolensku wygląda to nieźle, ale na poziomie Polski to wydaje się niewykonalne. Wymaga to wieloletnich, przemyślanch inwestycji (osiedla muszą być dobrze skomunikowane, przyjazne pieszym) w mieszkania socjalnie i dbania o utrzymanie ich w dobrym stanie. Wiedeń to pojedyncze miasto, rozszerzenie tego na cały kraj raczej proste nie jest

Sczyt socjalnych osiągnięć Polskich rządów to dawanie wypłat gotówki dla określonych grup społecznych i redystrybucja przychodów budżetowych tak,
  • Odpowiedz
@koniecswiatajestbliski: Z tego co wiem po jakimś dłuższym czasie ale liczonym w 10-20 lat plus może otrzymać możliwość wykupy mieszkania. Wiem, że mój kolega co ma takie mieszkanie od blisko 10 lat powoli zaczyna liczyć możliwość. Ale czy opłaca się pracować w kraju za pensje wschodnioeuropejskie przy cenach zachodnioueuropejskich. Już lepiej wyjechać do Europy Zachodniej i normalnie zarabiać. Mówimy o kraju gdzie deweloperzy IT zarabiają 85-90k więc niech po podatkach
  • Odpowiedz
To właściwie jest już moje mieszkanie, aczkolwiek nie mam prawa do wykupu

@TeKNoRbErT: to spróbuj je komuś wynająć albo wziąć je jako zabezpieczenie pod kredyt to się dowiesz na ile "prawie jest twoje" - podpowiem, że wcale.
  • Odpowiedz
Mówimy o kraju gdzie deweloperzy IT zarabiają 85-90k więc niech po podatkach sobie każdy policzy czy warto.

Odpowiedz

@yale: Jako IT lepiej pracować w Polsce dla klienta zagranicznego. Zarobisz 8-10k USD, z tego 12% ryczałtu jak ci nie nie chce kombinować albo IPBOX 5%. Ceny mieszkań niskie, ceny w sklepach niskie - da się żyć.
  • Odpowiedz