Aktywne Wpisy

kantek007 +8

Virsky +204
Ojezu, jakie to piękne uczucie :D
Dziewczyna z którą się spotykam od paru miesięcy, a w której prawie od razu się zakochałem, dzisiaj w końcu powiedziała że też mnie kocha <3
Poznać kogoś takiego jak ona, według mojego gustu czy preferencji tak bliskiego ideału jak tylko można, to sytuacja jaka nie zdarza się często. A gdy do tego okazuje się, że taka osoba odwzajemnia moje uczucia, to mniej więcej jakby wygrać w
Dziewczyna z którą się spotykam od paru miesięcy, a w której prawie od razu się zakochałem, dzisiaj w końcu powiedziała że też mnie kocha <3
Poznać kogoś takiego jak ona, według mojego gustu czy preferencji tak bliskiego ideału jak tylko można, to sytuacja jaka nie zdarza się często. A gdy do tego okazuje się, że taka osoba odwzajemnia moje uczucia, to mniej więcej jakby wygrać w

- wprowadzili monarchię
- wprowadzili środek karny którego członkowie unii europejskiej nie mogą mieć w swoim repertuarze
- dokonali pokazowego procesu morawieckiego, szumowskiego, niedzielskiego, andrzeja dudy
- dogadali się z rosją na dostawy gazu na np. 10 lat, w bardzo okazyjnej cenie i płacone w złotówkach w zamian za kilku miesięczny remont jesionki
- zablokowali tranzyt czegokolwiek z ukrainy przez Polske (trzeba ustawić pod siebie klase polityczną agresywnego wobec nas gówno-państewka)
- deportowali ukrainców do ich ojczyzny za popelnienie jakiegokolwiek przestępstwa (nie mylić z wykroczeniami)
- zrobili porządek z sądami, konkretniej z sędziami :)
- rozwiązali TVN i podległe im podmioty
?
#polityka #konfederacja
Zostalibyśmy zablokowani na granicach zachodnich i południowych, a na Polskę nałożone zostałby sankcje.
Eksport by padł, kapitał wycofał, złotówka byłaby warta mniej, niż papier na którym jest wydrukowana.
Każdy normalny obywatel spieprzałby na zachód, póki jeszcze wojska na granicach nie ma.
Interwencji militarnej by nie było, ale ekonomicznie zostalibyśmy zniszczeni.
Nie trzeba sobie wyobrażać, wystarczy popatrzeć jak sytuacja ma się w takich krajach jak KRLD, Wenezuela i Iran.
Dołączylibyśmy do
Tylko nie wiem co na to społeczeństwo, którego poziom życia obniży się diametralnie.
Nie sądzę, żeby Polacy byli zadowoleni z życia na poziomie KRLD.
A nie czekaj, mój błąd.
W przeciwieństwie do KRLD czy Iranu, nie mamy swojego przemysłu zbrojeniowego.
Byłoby jeszcze gorzej.
Pytam o realne działania, takie jak np: jakieś (konkretnie na co, jaką branże, itd.) sankcje (które jak dobrze wiemy - nie działają oraz są banalne do obejścia), wywalenie nas
@siadatajta:
-sankcje
-gaz stop
-ban na OZE
-wymuszenie blokady na granicach z Niemcami, Czechami, Słowacją, Litwą i Ukrainą.
-wstrzymanie sprzedaży uzbrojenia
-wstrzymanie sprzedaży części zamiennych do uzbrojenia, f-16 uziemione
-wstrzymanie sprzedaży części choćby dla samolotów LOT itp
-atak na złotówkę i zrównanie jej z walutą śmieciową.
-ban na sprzedaż elektroniki zawierającej elementy amerykańskiej technologii
-zablokowanie Polskich kontraktów na ropę i gaz z krajami OPEC
-odciąć nasze banki
- atak na złotówke
- ban na rope
- ban na swift (totalna przesada)
Atak na złotówke już przeprowadzili, glapa obronił ale było ciężko. W najbliższych latach nie mogą bo silna złotówka jest im na ręke ze względu na kredyty.
Ban na rope - zrównanie nas z terrorystami. Nieźle. Ciekawe. Dało mi do myślenia. Bo w ogóle rozważanie tego dość dużo mówi o tym kto jest
@siadatajta: To akurat byłby najgorszy możliwy wybór.
Patrząc na to, czego doświadczają kraje Afrykańskie, które postawiły na Chiny.
usa, canada, australia, nowa zelandia, podlegają pod angielską korone