Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z Was jest w posiadaniu może realnie dobrego przepisu na pity lub lawasz w domowych warunkach? Z jakim ciastem i z jaka temperatura bym nie działał, wychodzi wszystko pokroju tortilli.
#gotujzwykopem
  • 12
  • Odpowiedz
@Sh3rI0ck: nie no mordo, ja to takich rzeczy na pewno nie robię, ja mam normalną kuchnię Polską w mieszkaniu, a nie jakąś budkę z kebabem
z fartem
  • Odpowiedz
@Sh3rI0ck lawasz i pita to co innego, ale ogólnie do obu potrzebujesz dobrej patelni żeliwnej lub w miarę cienkiej stalowej blachy. Lawasz rozgniatasz na cienki placek po jego wyrośnięciu, pita jest grubsza i pulchniejsza, dobrze ja na początku robi pod przykryciem potem bez i smarować masłem na koniec. Przepisu nie ma co dawać bo jest tego miliard ile babek husain miał.
  • Odpowiedz