Wpis z mikrobloga

@ZenujacaDoomerka: szarpana wieprzowina, zrób marynatę z musztardy, ketchupu, papryki wędzonej, jakiś ziół do mięsia, czosnku i wysmaruj tym kawał schabu i odstaw w folii do lodówki na godzinę, chociaż nie musisz jak ci się śpieszy

następnie wrzucasz to do piekarnika w naczyniu żaroodpornym albo ceramicznym wraz z kawałkami cebuli

pieczesz 20-25 min w 200 stopniach a potem zmniejszasz na 115 stopni i trzymasz przez 6 godzin przykrywając folią aluminiową

po tym
@ZenujacaDoomerka: schabowe to też opcja ale wymaga więcej pracy, ja jak mam lenia i schab do przerobienia to żeby się nie bawić j/w z piekarnikiem robię duszony schab

kroję kawał mięcha na kawałki po ~100-125g czyli takie plastry ok 1-2cm, obtaczam lekko w oleju, obsypuję przyprawami/solą i na rozgrzanej patelni każdy kawałem obsmażam z dwóch stron, tak że jest surowy w środku ale ścięty z wierzchu

jak wszystkie są obsmażone to