Aktywne Wpisy
Sayuri90 +7
Ogłaszam #konkurs na nazwę firmy. Ma to być jednowyrazowa nazwa, słowa które mogą pomóc to: declaration, declare, processing, procedure. Nazwa ma nie istnieć w google np EXAMPLO. Dla autora najlepszej nazwy 50zl na pyszne.pl
AlienFromWenus +10
Różowa: interesuje się historią i fizyką, gra w gry, dużo czyta o samolotach i czołgach, zna się na remontach, jej hobby to offroad i wspinaczka górska, w wolnym czasie ogląda filmy naukowe lub czyta książki, lubi piwo i surowe mięso
Niebieski: "łeee na co mi taki babochłop, kobieta powinna być kobieca a nie taki chłop z cyckami"
Różowa: kocha makijaż i paznokcie, w wolnym czasie ogląda komedie romantyczne, przewija tiktoka, czyta tylko
Niebieski: "łeee na co mi taki babochłop, kobieta powinna być kobieca a nie taki chłop z cyckami"
Różowa: kocha makijaż i paznokcie, w wolnym czasie ogląda komedie romantyczne, przewija tiktoka, czyta tylko
mam dysk ssd (samsung 860 evo), ostatnio kiedy zaczalem instalowac wiecej programow i gier, zwrocilem uwage na to, ze czesto gry potrafia mi sie instalowac bardzo dlugo, czesto tak samo lub wolniej niz na drugim dysku HDD. uprzedzajac pytania, plyta glowna ma sata3. kiedy wszedlem w wydajnosc w menedzerze urzadzen, zauwazylem ze dysk SSD ma problem z osiagnieciem nawet 1 mb/s (momentami osiagal, ale zaraz spadal do kilkudziesieciu/kilkuset kb/s), kiedy nawet dysk HDD trzyma srednio 20 mb/s. w czym moze lezec problem? wydaje mi sie, ze zmiana z IDE na AHCI raczej nie pomoze, jesli szybkosc zapisu i odczytu jest taka mala
probowalem juz z wylaczeniem buforowania i optymalizacja w defragmentacji i optymalizacji dyskow, ale dalej nic, jak wolno chodzil, tak dalej wolno chodzi (jesli chodzi o przestrzen na dysku, to wolne jest okolo 30%, wiec wina tez nie powinna lezec tutaj)
@crazy_wolf @starterX8 wiecie moze o co moze chodzic? tak jak wyzej napisalem, po zmianie na AHCI predkosc zdecydowanie skoczyla, ale jak wszedlem w HD Tune, to wyskoczyl mi problem z Interface Error Count, wczesniej tego nie mialem. sterowniki mam najnowsze z Samsung Magician
poza
@Rasteris: gdzie je widzisz? Parametr C5 = 0
https://www.benchmark.pl/aktualnosci/samsung-ssd-840-evo-problem-spadek-wydajnosci-odczytu-powrot.html
https://ithardware.pl/aktualnosci/samsung_potwierdza_problemy_z_dyskami_990_pro_i_obiecuje_nowy_firmware-25729.html
Dostaniesz nowy i będziesz miał nową gwarancję
@j0shva: Problem prawdopodobnie z przewodem SATA, albo gniazdem na płycie głównej (na dysku raczej nie, nie spotkałem się). Zmień taśmę SATA i spróbuj innego portu. Unsafe shotdown count może też wskazywać na problem z połączeniem. Jak możesz zmień też dojście zasilania z zasilacza na inne.
@crazy_wolf a unsafe shutdown count czasem nie jest okej? bo tylko C7 jest zaznaczone jako "attention", a inne programy mi tych bledow nie pokazuja, po wlaczeniu TRIMA + zmianie z IDE na AHCI