Aktywne Wpisy
hehehead +54
#izrael
o nie nie nie izrael bracia byliśmy w błędzie nasza waifu jednak żyje
o nie nie nie izrael bracia byliśmy w błędzie nasza waifu jednak żyje
olito +93
Zawartość opakowania ciastek fitking delicious. Hurr durrr przecież gramaturę masz na opakowaniu, to nie jest żadne oszustwo! Moim zdaniem jednak jest to słabe. #dieta #ciastka #jedzenie #fitkingdelicious #oszukujo
mam dysk ssd (samsung 860 evo), ostatnio kiedy zaczalem instalowac wiecej programow i gier, zwrocilem uwage na to, ze czesto gry potrafia mi sie instalowac bardzo dlugo, czesto tak samo lub wolniej niz na drugim dysku HDD. uprzedzajac pytania, plyta glowna ma sata3. kiedy wszedlem w wydajnosc w menedzerze urzadzen, zauwazylem ze dysk SSD ma problem z osiagnieciem nawet 1 mb/s (momentami osiagal, ale zaraz spadal do kilkudziesieciu/kilkuset kb/s), kiedy nawet dysk HDD trzyma srednio 20 mb/s. w czym moze lezec problem? wydaje mi sie, ze zmiana z IDE na AHCI raczej nie pomoze, jesli szybkosc zapisu i odczytu jest taka mala
probowalem juz z wylaczeniem buforowania i optymalizacja w defragmentacji i optymalizacji dyskow, ale dalej nic, jak wolno chodzil, tak dalej wolno chodzi (jesli chodzi o przestrzen na dysku, to wolne jest okolo 30%, wiec wina tez nie powinna lezec tutaj)
/edit wyskoczyl mi taki blad w AS, co to znaczy?
pozniej jeszcze zobacze ten kabel i podepne do innego gniazda
@j0shva spróbuj zwolnić miejsce przynajmniej do ok 50% i wtedy sprawdź wydajność. Być może masz już tak zapełniony dysk że zaczyna zapychać cache, temu ma takie spadki wydajności.
zwolnie to miejsce i zobacze. wlacze jeszcze AHCI, pozniej zobacze kabel i podepne go do innego gniazda. jak nic z tych rzeczy nie pomoze, to odesle go najwyzej na gwarancje, a przynajmniej sprobuje