Aktywne Wpisy
Berda +5
Miesiąc temu pochowałem dziadka i moja siostrzenica zagrała no flecie prostym Queen Bohemian Rhapsody
Zatkało mnie totalnie i wtedy pomyślałem co ja chcę by zagrali na moim pogrzebie
I chce by to było "Politik" zespołu Coldplay
A wy co chcecie by wam zagrano ostatni raz?
#niewiemjaktootagowac
Zatkało mnie totalnie i wtedy pomyślałem co ja chcę by zagrali na moim pogrzebie
I chce by to było "Politik" zespołu Coldplay
A wy co chcecie by wam zagrano ostatni raz?
#niewiemjaktootagowac
InnyWymiar90 +70
ja p------e jak ja kocham życie własnie pije sobie cisowianke w domu, kabaretki na dupie, najedzona hotdogiem z żabki. Nic mi wiecej nie potrzeba ogladam sobie co piszą przegrywy na wykopie, kotek siedzi mi na kolanach. Przypominam kabaretki na dupie wiec zero potrzeb zero estrogenów nie musze z nikim walczyc bo nie mam o co. Mam hajsy mam jedzenie i bezpieczenstwo i kabaretki na dupie. Pozdrawiam
biorę udział w projekcie UE - dotacja inwestycyjna dla firmy.
80% punktów dostaje się za ocenę pomysłu na inwestycję pod względem merytorycznym, biznesowym itp.
najpierw przeczytałem regulamin 30 razy. jak wół początku tkwi, że przestrzegane będą "zasady równości płci", a kilka stron dalej okazuje się, że wnioskujące kobiety dostają +10 punktów za to, że są kobietami. +10 można dostać też za niepełnosprawność i brak pracy w ciągu ostatnich 12 miesięcy, więc na miejscu kobiet poczułbym się jak upośledzony.
żeby z ciekawości wyjaśnić o co chodzi, zrobiłem telefon do biura projektu. mniej więcej tak to szło:
- dlaczego kobiety dostają 10 punktów więcej za to, że są kobietami? gdzie ta równość płci zapisana w regulaminie?
- proszę pana, to się nazywa dyskryminacja pozytywna. kobiety mają mniejsze szanse w naborze otwartym, dlatego..
- jak to mniejsze szanse?
- mniej kobiet dostaje dotacje, dlatego trzeba wyrównać ich szansę z mężczyznami.
- ale przecież to jest nabór na POMYSŁY. skoro kobiety są z nami równe i mają takie same mózgi, to pomysły chyba też mogą równie dobre wymyślać?
- ... proszę pana, takie są wytyczne. do widzenia.
taki c--j! wkurzę się jak te 5% punktów zaważy na tym czy dostanę kasę czy nie
Ale jak sie nie zgodzą to nazwij ich faszystami i czarnymi. To muszą kupić.
I dadzą Tobie te punkty...
no to wtedy masz 7 dnia na odwołanie (czy inne zgłoszenie zażalenia, protestu). zgłosisz błąd w regulaminie i dyskryminację ze względu na płeć (łamanie praw człowieka), odpiszą, że błąd nie miał wpływu na wynik uzyskany przez kandydata, będzie i tak dawno po pieniądzach.
@mattcabb: Już widzę ten nagłówek: "Zaściankowy Polak kwestionuje równouprawnienie w postępowym regulaminie Unii"
Nie uda mu się bo według wszelkich zasad promowanych przez postępową lewicę biali, heteroseksualni mężczyźni to nie ludzie.
Nic nie masz, przy dystrybucji dotacji z UE zwykle nie masz drogi odwoławczej.
Jeszcze pytanie, o jaką dotację chodzi, ale 2 eurocenty mówio że kolega wystąpił o kasę w ramach Poddziałania 6.1.3 z EFSu, czyli najbardziej podstawową, tj. jednorazowe środki na podjęcie DG.
@mattcabb: nie ma odwołania. regulamin jest, napisane że kobiety mają +10 punktów jest, więc jaka miałaby być podstawa? jak ktoś się nie zgadza z regułami gry to nie bierze udziału. łaski im nie robię, że wezmę kasę :) więc wysmażyłem taki wniosek, że komisji kapcie z butów pospadają.
bardziej żenujące jest to, że w latach 2014 - 2020 kobiety dalej będą
Nawiasem mówiąc, poza jawną absurdalnością tego kuriozum, w polskich realiach rodzi to szereg dalej idących patologii - np. słynne firmy zakładane na żonę/mamę/ciocię/babcię/teściową, by zmaksymalizować swoje szanse, zamiast faktycznego męskiego wnioskodawcy.
2014 AD, socjalizm trzyma się mocno, Gomułka chichocze ze swej kwatery na