Aktywne Wpisy

Kolorowezworki +118
Zdałem sobie sprawę, że przepisowa jazda po Polsce jest nie lada wyzwaniem. Podczas moich ostatnich wyjazdów, których trasa łącznie to ponad 2k km, postanowiłem sobie, że będę jechał w 100% zgodnie z przepisami. W przypadku ograniczenia prędkości - tempomat +7km/h bo o tyle mniej więcej zawyża mój prędkościomierz. Inni kierowcy się zachowują jak jakieś małpy - podjeżdżają pod dupę, machają łapami, migają światłami, wyprzedzają i hamują przed maską, wyprzedzają na trzeciego, wyprzedzają

stormi +5
czy jest tutaj ktos przystojni? czy jestem skazana na rozmowy z brzydalami

Na podstawie https://www.wnp.pl/parlamentarny/barometr-wyborczy-2023/ i ogólnej wiedzy
PiS - Ojciec gadał, że dowiedział się, że PiS zapożyczyło naszą piękną Polskę w ciągu jednej kadencji na więcej niż inni w ciągu wielu także nie wygląda mi to na dobry
Wyobraź sobie dwie osoby:
Julka - Dostała dom z ogrodem w Warszawie po babci, całe jej życie to sielanka, skończyła socjologię, ma luźną pracę w korpo za 7k, dwa razy w roku leci na zagraniczne wakacje.
Miras - Nie ma nic, całe życie spędził w biedzie, ale dzięki ciężkiej pracy został programistą20k, odkłada na wkład własny i przed 30 rokiem życia weźmie kredyt na swoje wymarzone mieszkanie.
Dlaczego uważasz,
Co do programisty to bardzo lubię ten przykład. Rozwiązanie wszystkich problemów jest proste, niech każdy zostanie programistą. :)
Lewica proponuje budownictwo społeczne, jak np. w Wiedniu po to, aby nie trzeba było #!$%@?ć tylko po to, żeby mieć gdzie spać. Problem jest szeroki i należy traktować go całościowo.
Podatek katastralny to mega zajebisty pomysł, popieram od dawna. Spowoduje to dużo dobrego, uwolni rynek najmu, trochę pewnie obniży ceny, bo ludzie nie będą kolekcjonowali mieszkań deweloperskich tylko puszczą pieniądze
Komentarz usunięty przez autora
Jeżeli ktoś płaci więcej podatku to dokłada się innym.
@cordianss: No przecież tak napisałem, podatki powinny być progresywne. :)
@cordianss: Dokłada do wspólnej puli, np. do budżetu szpitala. Ja uważam, że nie powinno się dawać innym pieniędzy jak to teraz proponują różne partie.
No tak, czyli Miras funduje Julkom darmowe studia, szpitale, drogi, infrastrukturę, a one już mają willę z basenem to nie muszą się dokładać, bo mało zarabiają. A on niech pracuje do 50 na swoje M3.