Aktywne Wpisy
xEm +8
Siema Mirki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dotąd ubierałem się w zwykłych sieciówkach, bo miałem #!$%@? na loga i marki. Ale kurde, te ciuchy to jakaś straszna padaka i denerwuje mnie wyrzucanie np. T shirtow po 4 praniach bo wyglądają jak guano. Zresztą ciuchy z sieciówki (h&m, zara) wyglądają już znacznie gorzej po pierwszym praniu...
Teraz myślę, żeby ogarnąć coś lepszego. Co sądzicie o takich markach jak Tommy Hilfiger czy Ralph Lauren, Calvin Klein itp? Czy te droższe ciuchy faktycznie są lepszej jakości, czy to tylko przepłacanie za znaczek?
Dajcie znać, jak to wygląda u Was. Macie jakieś sprawdzone marki, gdzie płacisz więcej, ale masz pewność, że ciuch nie rozpadnie się po drugim praniu i że utrzyma się kolor? A może znacie jakieś mniej znane,
Teraz myślę, żeby ogarnąć coś lepszego. Co sądzicie o takich markach jak Tommy Hilfiger czy Ralph Lauren, Calvin Klein itp? Czy te droższe ciuchy faktycznie są lepszej jakości, czy to tylko przepłacanie za znaczek?
Dajcie znać, jak to wygląda u Was. Macie jakieś sprawdzone marki, gdzie płacisz więcej, ale masz pewność, że ciuch nie rozpadnie się po drugim praniu i że utrzyma się kolor? A może znacie jakieś mniej znane,
Mega_Smieszek +116
KONIEC WAKACJI 2023!
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 2 wypadki śmiertelne w których zginęły 2 osoby.
338 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
377 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
55 osoby zmarły w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 393 wypadkach zginęło w sumie 432 osób.
W poprzednim roku statystyki po OSTATNIM 69. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu:
2 wypadki / 2 ofiary śmiertelne w ciągu ostatniej doby
375 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
420 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj:
260 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
20.972 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
58 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby co daje
4.653 wypadków drogowych od początku wakacji
71 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
5.366 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
Brak informacji o utonięciach w ciągu ostatniej doby
170 utonięć od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
-------
Jeżeli podoba Ci się to co robie, to możesz postawić mi wirtualną kawę. buycoffee.to/salido Dziękuję!
#smiertelnewypadki
1. Lubelskie. Wypadek na drodze ekspresowej S17 Lublin – Warszawa na wysokości Bogucina. Kierujący motocyklem mężczyzna poruszał się w kierunku Lublina. Z niewyjaśnionych na chwilę obecną przyczyn zjechał na pas zieleni, po czym jednoślad uderzył w bariery energochłonne. Ratownicy przez kilkadziesiąt minut walczyli o życie mężczyzny. Pomimo przeprowadzonej resuscytacji krążeniowo-oddechowej życia 55-latka nie udało się uratować.
2. Łódzkie. Wypadek na ul. Leśników Polskich w Łasku. Przechodzącej przez pasy 82-letniej kobiecie, idącej od strony przystanku autobusowego w kierunku ul. Harcerskiej, pierwszeństwa nie ustąpił kierowca hyundaia. 63-letni mieszkaniec Łasku jechał w kierunku Pabianic. Był trzeźwy. Mimo długiej reanimacji prowadzonej przez zespół ratownictwa medycznego, życia 82-latki nie udało się uratować.
Tylko ze świecących kropek - policja czasem dorzuca inne do ogólnej puli.
Wypadki - łącznie 338 po 70. dniu wakacji
• W. mazowieckie 60
• W. łódzkie 31
W tym roku mamy trochę więcej ofiar niż rok temu i nadal jest to duża liczba, a każdy jeden wypadek to ogromna tragedia dla rodziny i znajomych.
Uważajcie na siebie na drogach i nie tylko.
Do zobaczenia w kolejnej edycji podczas następnych wakacji 2024!
No prawda, nie?
( ͡° ʖ̯ ͡°)
"338 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji."
"Czyli w trakcie wakacji w 393 wypadkach zginęło w sumie 432 osób".
O ile osoby się zgadzają to jak liczyłeś te wypadki? w sensie, gdzie te dodatkowe 55 wypadków? Czy w każdym wypadku, kiedy ktoś nie umarł na miejscu, a w przeciągu 30 dni przypisałeś jeden wypadek?
przeraża wysoki udział wypadków z motocyklistami.