Aktywne Wpisy
ATAT-2 +29
Mamy w teamie stosunkową nową osobę i niektórzy mają wątpliwości co do jego produktywności (praca zdalna). Do tego człowiek zagadka - wyłączona kamerka na każdym spotkaniu odkąd dołączył więc większość nie wie jak wygląda (polityka firmy wymaga włączonej na tych teamowych - nie o tym tu dyskusja zanim się striggerujecie), z całych sił unika dyskusji, jak już wywołany 'do tablicy' to mówi szybko co musi byle odbębnić i znowu się 'mutować', często
LukaszN +346
Mazurek odpytuje polityków: hue hue, no jako minister zdrowia powinna pani wiedzieć ile mamy obszarów depresji w Polsce
Mazurek "odpytany" przez gościa: TY GÓWNIARO NIE BĘDZIESZ MNIE POUCZAŁA! JAKIE MASZ W OGÓLE WYKSZTAŁCENIE BY TO ROBIĆ?!
#mazurek #bekazmazurka #sejm #kanalzero #rmffm
Mazurek "odpytany" przez gościa: TY GÓWNIARO NIE BĘDZIESZ MNIE POUCZAŁA! JAKIE MASZ W OGÓLE WYKSZTAŁCENIE BY TO ROBIĆ?!
#mazurek #bekazmazurka #sejm #kanalzero #rmffm
ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ
zaraz wchodzą do pieca.
#gotujzwykopem
#bojowkapiekarska
#jedzenie
wydają się zacne! czekam az przestygna I próbuje;D
zajebiste, chyba tak zaczyna się moja przygoda z pieczeniem xD
Używałem mąki tortowej typ 450 / 400g
Drożdże świeże / 20g
Woda ciepła / 200ml
Cukier / łyżeczka
mogłem dać więcej soli do ciasta - zdecydowanie, jest trochę słodkawe xD
Wyszły mi zbyt pulchne bandy, chciałem właśnie żeby były jak najcieńsze ale jednak ciasto mega urosło w piekarniku, to i w sumie nawet środkowa część jest dość
dzięki!
zgadzam się, mogłem je potrzymać jeszcze że 3 minutki, ogólnie miałem schize bo jak je sprawdzałem widelcem to w piecu były mega twarde i się wystraszyłem że będzie kamień, więc wyciągnąłem - jak chwilę ostygnely to się zrobiły mięciutkie:(
błąd nowicjusza
Daj mniej drożdży i wygnieć ciasto po wyrastaniu będzie bardziej zwarta konsystencja.
A tak ogólnie to tak trzymaj będzie coraz lepiej.
odpowiadajac na pytanie o ciasto, sporo drozdzy jak na obecne temperatury, polowa z tego styknie. odgazowales ciasto po wyrosnieciu? tj przed formowaniem cebularzy wbijasz w nie piesc zeby zniszczyc duze pecherzyki powietrza.
następnym razem, czyli pewnie jutro (xD), dam 10g drożdży, mniej cukru i więcej soli do ciasta, przytrzymana dłużej w piecu i będzie git:)
co do odgazowywania ciasta - po tym jak wyrosło pomiesilem i pougniatalem je trochę więc chyba to zrobiłem xD
dzięki za odpowiedź i miłego wieczoru!!
https://roadtripbus.pl/cebularz/
wszystko z tego robilem