Aktywne Wpisy
HNDelectric_pl +350
Poprzednie #rozdajo cieszyło się dużym zainteresowaniem. Lecimy jeszcze raz. ;) Pomka REEG już dotarła do @Roofy
Obecnie pompka to produkt tygodnia i jest na dobrej promce za 199 zł. -> Reeg Air Pump PRO
REEG Air Pump PRO - jest to obecnie najlepsza pompka tego typu. Pompuje 2 razy szybciej i ma 2 razy większą baterię od innych pompek tego typu np. #xiaomi. Pompką można pompować: #rower 30x #samochody 3-5x #
Obecnie pompka to produkt tygodnia i jest na dobrej promce za 199 zł. -> Reeg Air Pump PRO
REEG Air Pump PRO - jest to obecnie najlepsza pompka tego typu. Pompuje 2 razy szybciej i ma 2 razy większą baterię od innych pompek tego typu np. #xiaomi. Pompką można pompować: #rower 30x #samochody 3-5x #
nanushki +455
Cześć Miraski i Mirabelki, zwłaszcza fani tagu #maklowicz.
Wraz z Panem Robertem i jego wesołą rodzinką zaprojektowaliśmy dwie pary fajnych skarpetek, które myślę, że spodobają się fanom Wielkiego Mistrza. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z tej okazji mam dla was małe #rozdajo jednej pary tych fajnych skarpetek, które widać na pic rel. Warunkiem jest plusik i najlepiej komentarz pod postem. Mogą być sugestie, memy, kadry z filmów #
Wraz z Panem Robertem i jego wesołą rodzinką zaprojektowaliśmy dwie pary fajnych skarpetek, które myślę, że spodobają się fanom Wielkiego Mistrza. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z tej okazji mam dla was małe #rozdajo jednej pary tych fajnych skarpetek, które widać na pic rel. Warunkiem jest plusik i najlepiej komentarz pod postem. Mogą być sugestie, memy, kadry z filmów #
Bo wrócenie do Gothiczka w porównaniu z ogrywaniem jakichś nowych tytułów dla przeciętnego, szarego gracza, który z tym tytułem zapoznał się już w przeszłości jest po prostu cholernie funkcjonalne i to z kilku powodów:
-Niski próg wejścia: znasz już mapę, zadania, mechaniki, wiesz co i jak. Umiesz w miarę sesnownie zbudować postać, orientujesz się gdzie szukać rzadkich przedmiotów czy jak walczyć z danymi przeciwnikami. Po prostu oszczędzasz sobie całego uczenia się świata i technikaliów nowej gry, zaglądania w solucje kiedy sfrustruje cię jakieś kłopotliwe zadanie, rozgryzania reguł budowy mocnej postaci itp. Nie musisz wkładać dodatkowego wysiłku i zachodu związanego z uczeniem się gry, po prostu odpalasz Gothica i lecisz z tematem, w końcu wiesz co masz robić. Co jest o tyle ważne, że wielu graczy, którzy przygodę z Gothiciem zaczęli lata temu to teraz dorośli ludzie ze swoimi poważnymi, dorosłymi sprawami i rzeczami, które muszą ogarniać poza beztroskim siedzieniem przed kompem. A taka osoba już niekoniecznie będzie mieć czas i energię na wgryzanie się w świat i mechaniki nowych dla niej gier, więc super opcją będzie choćby taki Gothic pozwalający sobie tego zaoszczędzić.
-Niskie wymagania sprzętowe. Pomimo problemów z działaniem tej gry na nowszych systemach operacyjnych i czasem konieczność bawienia się w jakieś system packi to Gothic po prostu nie wymaga dobrego sprzętu. Nie wszyscy gracze Gothica z młodych lat wyrośli na miłośników gier decydyjących się na sprzęt zdolny uciągnąć nowe produkcje, jeszcze inni może by taki sprzęt chcieli po prostu nie mają na to kasy. A Gothic? Nieważne, jaki masz komputer, jeśli nie jest to już totalny zabytek spzed 30 lat to możesz się nim cieszyć, nawet w sytuacji, gdy nie mógłbyś się cieszyć nowymi grami, bo po prostu nie masz sprzętu, a od czasu do czasu w coś pograć sobie chcesz.
-Świaodmość, czego się spodziewać - niby może to brzmieć jak wada, że wiesz, co się w grze będzie działo, ale z rugiej strony też po prostu wiesz na co się piszesz, i że będzie to dobre doświadczenie. Orientujesz się, ile zajmie ci przejście tej gry (i wiesz, że np. nie ugrzęźniej w niej na wiele miesięcy bo jest jakimś usilnie przeciąganym tasiemcem), wiesz, że nie znudzi cię w połowie swoją monotonią, wiesz, z jakim poziomem trudności się spotkasz. Po prostu wiesz, z czym się je kolejne przejścia gry i wiesz, że całe doświadczenie rozgrywki będzie spoko, czego niekoniecznie możesz być pewny sięgając po jakieś inne, nieznane ci wcześniej gierki. I tak jak wspomniałem wcześniej - kiedy masz już dorosłe życie i dorosłe sprawy niekoniecznie masz czas i chęci na eksperymentowanie z różnymi produkcjami, lepszy może być pewny wybór dający pewną satysfakcję.
Dla osób, które chcą w coś pograć a w dzieciństwie zagłębiły się w świat tego RPG po prosu mało co jest równie praktycznym i funkcjonalnym wyborem.
#gothic
No tak, przecież nawet sam o tym wspomniałem, pisząc: