Wpis z mikrobloga

No proszę następna onuca, która twierdzi, że wojna materiałowa dla strony posadającej mniej zasobów jest skazana w dalszej perspektywie na przegraną.

Na wykopie przyjaciele Ukrainy z tego tagu chcą zaniszczyć Rosję walcząc do ostatniego Ukraińca. Rozumiem, że to jest dobre dla Polski, ale nie twierdźcie, że chcecie dobrze dla Ukrainy.

#ukraina
oydamoydam - No proszę następna onuca, która twierdzi, że wojna materiałowa dla stron...
  • 30
No proszę następna onuca, która twierdzi, że wojna materiałowa dla strony posadającej mniej zasobów jest skazana w dalszej perspektywie na przegraną.

@oydamoydam: Wolski chwilowo stracił poparcie ukrofilów. Może jak znowu zacznie gadać że Rosja przegrywa to znowu będzie mile widziany na wykopie. Tymczasem ukraińskie copium wlatuje na grubo bo ukraińska ofensywa się spektakularnie zesrała. No ale tak to jest jak odsuwa się Załużnego od przygotowywania ofensywy z powodu aspiracji politycznych Zełeńskiego.
Wolski chwilowo stracił poparcie ukrofilów. Może jak znowu zacznie gadać że Rosja przegrywa to znowu będzie mile widziany na wykopie.

@Szinako: No proszę "przyjaciele" Ukrainy z tego tagu są oderwani od rzeczywistości. Stare, znałem.
@oydamoydam: Wolski już się skompromitował swoimi przewidywaniami. Ostatnio oglądałem jego wypowiedź i mówił że Ukraińcom starczy siły do połowy sierpnia. Dzisiaj mamy 22 sierpnia i nie widać by Ukraina odpuszczała na Zaporożu. Po co wolski takie rewelacje przekazuje? Nie wiem, mylił się w większości przewidywań jak np tsunami na Zaporożu. Co do Budzisza czy całego S&F to oni zawsze byli pesymistami. Myślę że nie doceniają skali problemów rosyjskiej gospodarki. Myślę, że
Wolski już się skompromitował swoimi przewidywaniami. Ostatnio oglądałem jego wypowiedź i mówił że Ukraińcóm starczy siły do połowy sierpnia. Dzisiaj mamy 22 sierpnia i nie widać by Ukraina odpuszczała na Zaporożu. Po co wolski takie rewelacje przekazuje? Nie wiem, mylił się w większości przewidywań jak np tsunami na Zaporożu. Co do Budzisza czy całego S&F to oni zawsze byli pesymistami. Myślę że nie doceniają skali problemów rosyjskiej gospodarki. Myślę, że dzisiejsze społeczeństwo
@oydamoydam: dlatego wiemy ze Rosja przegra z biegiem lat. Ukriana posiada coraz wiecej coraz nowoczesniejszego uzbrojenia. A dopiero zaczynaja wchodzic zachodnie czolgi i za jakis czas mysliwce.

Natomiast o tym, ze bedzie to wojna na wyniszczenie zdecydowala Rosja. Mogli sei wycofac. Wybrali weiloletni konflikt "materialowy" jak to opisales.
@Aster1981: Ukraina jest w stanie prowadzić wojnę tylko dlatego, ze jest wspomagana materiałowo przez Zachód. Sama Ukraina jest już gospodarczym trupem. Bez pomocy państw zachodnich nie jest w stanie nawet zapłacic żołdu żołnierzom, pensji policjantom i urzędnikom, o emeryturach to nawet nie ma co pisac. Pomoc Zachodu nie będzie wieczna, bo Zachod ma swoje interesy. Osłabienie Rosji to jedno, ale wygranie wojny przez Ukrainę to drugie.

Zachodowi utrata przez Ukrainę Krymu