Aktywne Wpisy

smutny_kojot +241

jarzynka +10
Mój bogaty kuzyn #programista15k jezdzi komunikacją miejską i robi zakupy w Biedronce xD. Rośnie kolejne pokolenie, które trzyma pieniądze w tapczanie i oszczędza na gorsze czasy. I jak na w tym kraju być normalnie?

Poszliśmy zgłosić próbę oszustwa i włamania.
Stoimy przed okienkiem, a policjant wyjeżdza z tekstem: skoro nikt nie wysłał pieniędzy, co Pani chce zgłaszać.
Lenie i analfabeci. Życiowe porażki. Wstyd, że w ogóle nosicie orzełka. Ich stać tylko na to żeby suszyc ludzi zza krzaka albo za 1g blanta na skwerze.
#policja #polska #prawo #rzad #pis #pislicja
@gracilis: niepopularna opinia. Dobrze powiedział. Godziny cyber hakera bezpieczeństwa zeby namierzyć typa z pomocą fb i blika kosztuje więcej niż siostra ma na koncie. Niby mozna robić analizę i wywalić kasę w blotoz ale po co?
@SRzeyamlon:
Niedobrze. Mógł chociaż udawać, że są potrzebni i pomocni. Ja wiem, że by im statystyki spadły, gdyby przyjmowali każde zgłoszenie, ale może by góra obniżyła wymagania.
@gracilis: to się akurat zgadza. Przy czym w dobie natrętnych informacji o oszustwach internetowych, możliwościach zabezpieczania konta 2FA, to ze swoją różową nie stoicie na pozycji, z której możecie (ani ty - bo mówisz w jej imieniu, ani ona) rzucać oskarżenia ( ͡º ͜ʖ͡º)
Zmienia niewiele, za swoje bezpieczeństwo odpowiadasz najpierw ty (czy tam twoja siostra, czy różowa).
- przyszedłem zgłosić celowe zniszczenie mienia (jakiś sąsiad #!$%@? przejechał mi po rzeczach w garażu) -SKAD PAN WIE ZE CELOWO
Poszedłem zgłosić to na policję.
Mój entuzjazm jako 18latek zgasł gdy policjant przyjmujący zgłoszenie na komputerze zaczął od napisania
"PROTOKUŁ"
i jeszcze dumny z siebie #!$%@?ł pogrubienie, wyśrodkowanie i czcionkę 48pkt :) finalnie sprawa umorzona;)