Wpis z mikrobloga

@Itslilianka: ja ci mogę sprzedać ale niestety doliczam 40% podatku, jak znajdziesz tańszą opcję to napisz to może coś spuszczę, był tu jeden mirek który sprzedawał troche taniej ale chyba dojechała go skarbówka, płatnę niestety z góry, jak coś numer konta daje na priw, a ty w ciagu 48h dostajesz dogecoiny na swój adres poprzez uwaga blockchain

• Odpowiedz
@Itslilianka: jak kupujesz dogecoina to nie płacisz podatku, co najwyżej jak sprzedajesz ( ͡° ͜ʖ ͡°). Na revolucie nie da się kupić prawdziwych krypto, zrób se konto na jakiejś giełdzie typu binance/coinbase
  • Odpowiedz
@Itslilianka: wieksze ryzyko, musisz ufać jakiemuś zewnętrznemu podmiotowi że nie zbankrutuje ani nie zablokuje ci dostepu do konta. Ale jeśli nic złego się nie stanie to tak, zysk normalnie spieniężysz
  • Odpowiedz
  • 0
@ukpkmkk ok, dzięki. Uspokoiłes xd raczej nie będę trzymał tego 10 lat. A jak wygląda portfel krypto na który wypłacasz z giełdy? jakiś pendrive czy zewnętrzny dostawca który też może zbankrutować?
  • Odpowiedz
@Itslilianka: portfele różne masz, najbezpieczniejsze są sprzętowe czyli właśnie taki pendrive. Z darmowych rozwiązań to electrum, które instalujesz normalnie na kompie. Mniej bezpieczne rzeczy to appki na telefon typu trustwallet albo wtyczki jak metamask.
  • Odpowiedz
nie wypłacisz sobie na portfel tych krypto, czyli tak naprawdę nie są twoje

@ukpkmkk: Jak to nie, coś się zmieniło? Ja wypłaciłem ETH z revoluta na swój portfel kilka miesięcy temu (grosze, testowy zakup. Nie polecam bo jest drogo)
  • Odpowiedz