Aktywne Wpisy
LetMeStay +534
Zmiany na lepsze.
Adamfabiarz +22
No w końcu proces detailingu zakończony po ponad pół roku od rozpoczęcia. Robione było na 4 raty, bo inaczej musiałbym auto zostawić na 2 tygodnie, a nie mogę sobie na tyle czasu pozwolić bez auta. Koszt całkowity po rabacie: 12,5k zł. I weszło:
- folia ppf 10-letnia na 95% zewnętrze auta (pozostałe 5% to klamki, tylnie światła, relingi dachowe) w tym ściągnięcie napisów i ponowne nałożenie, tak więc folia jest także pod
- folia ppf 10-letnia na 95% zewnętrze auta (pozostałe 5% to klamki, tylnie światła, relingi dachowe) w tym ściągnięcie napisów i ponowne nałożenie, tak więc folia jest także pod
Z jednej strony to fajna sprawa dla kogoś co chciałby mieć coś własnego, bo w Polsce to niemożliwe w rozsądnych pieniądzach. Mieć nieruchomość/działkę za granicą to też trochę prestiż i opcja żeby podnająć na wakacje. To atrakcyjne też spekulacyjnie, bo pierwszy raz są takie perspektywy na zmiany w tym regionie, a wówczas można by się było spodziewać podobnych trendów jak w Polsce po wejściu do UE oraz otwartych granic (oczywiście w perspektywie lat).
Zagrożenia to kompletna izolacja i niemożność wjazdu. Obecnie można wjechać bez problemu, ale niektórzy mogą się bać. Ponadto dla kogoś kto nie chce bawić się w działkowanie może to być duża inwestycja, żeby doprowadzić domek do stanu używalności.
#nieruchomosci #inwestycje
W rzeczywistości pójdzie to albo w jedną, albo w drugą stronę, a 2k USD to nie pieniądz, a już teraz można sobie pojechać
Jeśli to dla ciebie nie problem kupić, to ja bym się nie wahał szczególnie że to psie pieniądze i nawet jakby ci to znacjonalizowali to praktycznie żadna strata.
Z biznesowego punktu widzenia to raczej
sorry, ale inaczej tego się nie da skomentować. Możesz założyć kanał jak Pozdro z KRLD.
@chinski_pierozek , różnica między tymi państwami jest fundamentalna, a Białoruś jest blisko i posiada jakieś perspektywy.
@perfumowyswir , tak jak miało to miejsce po upadku ZSRR. Też tam były wojska, a władza
Ale jeśli to nie są pieniądze, które robią Tobie dużą różnicę, będzie odwiedzał nieruchomość raz na jakiś czas to myślę, że warto kupić. Jednak pod kątem turystycznym to Białoruś nie jest interesująca, bo jest przede wszystkim zaniedbana. Sprawdź jednak czy obszar, o którym myślisz daje możliwość zakupu obcokrajowcom. Mińsk,
Co do turystyki to na pewno nie jest interesująca dla tych, którzy jadą do Turcji czy Egiptu, ale na pewno nie jest nieinteresująca. Przede wszystkim jest oryginalna i to już zainteresuje wiele osób.
@frequenttraveler: To jakim prawem mogli wysłać na ćwiczenia wojskowe Polaków? ;) To tak samo jak Polska brałaby na obowiązkowe ćwiczenia Niemców mieszkających w Polsce.
Odpowiedziałam Ci co myślę, jakie są zagrożenia. Jeśli to są pieniądze, których brak nic nie zmieni w Twoim życiu to kupuj. Może uda się wynająć Białorusinom, może za kilkanaście lat
Co do drugiego akapitu właśnie o to chodzi - to są żadne pieniądze z perspektywą na wiele większy zysk w
@peszek_leszek: A nie planowali w ogóle wyjechać z tego bagna gdy kartofel zaczął szaleć? Przecież jako że są pochodzenia polskiego to spokojnie mogliby przyjechać, pracować i starać się o obywatelstwo?
Tym bardziej że z czego piszesz, mają jeszcze rodzinę w Polsce.
@frequenttraveler A w