Wpis z mikrobloga

@pkkk: Teraz może i tak, ale jeszcze 10-20 lat temu Polacy byli uważani za złodziei, pijaków, przestępców. Oglądając sondy uliczne bardzo Polacy byli wspominani dość często ;)
  • Odpowiedz
bo byli pijakami i złodziejami, nie oszukujmy się, że było inaczej. Są różne fale migracyjne.
O ile w pierwsze fali idą ci co są w miarę zaradni, to w drugiej idą już ci co nie mogli sobie poradzić w PL, często ta 1 fala ściagała swoich nie udolnych kuzynów. Podobnie było z wejsciem do Unii: cała moja lokalna patologia skończyła w holandi lub na wyspach. I w sumie dobrze bo u nas
  • Odpowiedz
@PoItergeist: Prawda jest taka, że ukraińcy to obecnie dość liczna siła robocza w naszym kraju i jak oni wszyscy wyjadą nagle to uderzy mocno w naszą gospodarkę
  • Odpowiedz
@PoItergeist: ja tam nie mam nic przeciwko bo do UK w większości wyjechała patola która nie radziła sobie tutaj, zwłaszcza te pierwsze fale. Anglicy mają prawo czuć niesmak jak 20 lat temu zwaliło im się tam kilkaset koła troglodytów po zawodówce którzy tutaj dziesionowali ludzi na osiedlach. Podobnie jest z Ukraincami, większość zarobionych i ogarniętych Ukrów pojechało do Niemiec tutaj w większości zjechała patola i fizolstwo co ostatnimi czasy pokazują
  • Odpowiedz