Aktywne Wpisy
Meregle +1139
~70% kasjerów chce pracować w niedziele w zamian za podwójne wynagrodzenie. Odsetek chętnych przy 2.5x wyższym wynagrodzeniu byłby pewnie jeszcze większy. Trzeba skończyć z tym debilizmem i przywrócić handel w niedziele.
#polska #handel #niedzielahandlowa #gospodarka #ekonomia
#polska #handel #niedzielahandlowa #gospodarka #ekonomia
Rudy_ +98
Czy podpierdzielić znajomych do skarbówki o IPBoxa?
Jestem sfrustrowany tym, jak przedsiębiorcy w polsce łatwo "omijają" system podatkowy i uchodzi im to na sucho.
Weźmy takiego IPBoxa, którego używają programiści. Ja od kilku lat jestem na liniówce i płacę uczciwie 19% podatku.
Spora część moich znajomych mówi, że jestem frajerem i zamiast przejść sobie na IPB, to siedzę jak ten debil i płacę uczciwie.
Przypominam, że ulga powstała dla tych, którzy prowadzą
Jestem sfrustrowany tym, jak przedsiębiorcy w polsce łatwo "omijają" system podatkowy i uchodzi im to na sucho.
Weźmy takiego IPBoxa, którego używają programiści. Ja od kilku lat jestem na liniówce i płacę uczciwie 19% podatku.
Spora część moich znajomych mówi, że jestem frajerem i zamiast przejść sobie na IPB, to siedzę jak ten debil i płacę uczciwie.
Przypominam, że ulga powstała dla tych, którzy prowadzą
Mój znajomy raz leciał helikopterem, ale był nieprzytomny bo do szpitala go zabierali. Nawet ja zadzwoniłem na pogotowie.
Chce helikopter! :C
#transport
serio?
@vitovia: 10min? No trochę słabo za taką kasę, mój znajomy leciał za darmo do szpitala z 30min.
Ale to płaciła ubezpieczalnia.
W sumie, 10min mi by starczyło aby się przelecieć helikopterem.
Tak w teorii trzeba zarejestrować każdy lot?
Coś nie pikło. xD
Więc, serio?
@kubako: A to akurat ciekawe, zawsze myślałem, że trzeba każdy lot rejestrować. Dzięki za odpowiedź!
Można i nawet należy zgłaszać takie loty do FIS - służby informacyjnej - ale to jedynie informacja, nikt tego nie weryfikuje w praktyce. Wiem, bo korzystam z tej
W sumie, samoloty latają na 11km nie wyżej, chyba.
Dzięki!
PS. Nagrywasz swoje loty? Podaj linka jak możesz.
W sumie to nigdy bym nie pomyślał, że można latać tak bez zgłoszenia lotu, czyli jak kupie sobie Jat to mogę tak sobie dowolnie latać, w sumie spoko.
Polecam paralotnie jak już, bo jednak w przeciwieństwie do jeta, jest w zasiegu finansowym normalnego człowieka ;) Ja czasem coś nagrywam, ale nie robie z tego kanału, bo