Wpis z mikrobloga

Edukacja seksualna powinna być razem, nie dzielić chłopców i dziewcząt, tylko razem, no trochę szkoła mnie popsuła, ale jakoś wyszedłem na ludzi. Mam córeczkę, ale ją będę normalnie wychowywać, bez tych zachowań w publicznej szkole. Będzie do prywatnej szkoły chodzić.

#edukacja
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aptitude: powinna być, bo później chłopcy nie wiedzą co to okres a ja nie wiem nic o chłopcach, bo mam córkę a zajęcia w szkole były osobno. A były osobno, żeby płcie czuły się pewniej. Więc pół na pół, bo dziewczynki się trochę wstydzą ale chłopcy pewnie też.
  • Odpowiedz
  • 1
powinna być, bo później chłopcy nie wiedzą co to okres a ja nie wiem nic o chłopcach, bo mam córkę a zajęcia w szkole były osobno. A były osobno, żeby płcie czuły się pewniej. Więc pół na pół, bo dziewczynki się trochę wstydzą ale chłopcy pewnie też.

@Tu-mleko: Dokładnie! Dlatego takie nauki powiano być razem, aby np. chłopak wiedział co to okres.

Nie bójmy się tego tematu, każda dziewczyna ma
  • Odpowiedz
  • 0
@Tu-mleko: W sumie jak nauczy się pisać to założę jej koto na wykopie xD Niech sobie pisze wpisy :D
Lepsze to niż ciąża. Ale prawdopodobne mija córa będzie z kimś w ciąży.
  • Odpowiedz
@aptitude: totalnie. Ale ja przechodziłam taką edukację w latach 90, więc niby wiem co tam z chłopcami się dzieje, ale jakbym miała synka to w sumie musiałabym mocno odświeżyć wiedzę. Ale mam córkę, półka w składziku pełna tamponów, podpasek i golarek. Dziecko przygotowane od 9 roku życia, jak już nadszedł okres to po prostu mi powiedziała, że potrzebuje podpaski i elo. A nie tak jak ja w latach 90, rzuciłam
  • Odpowiedz
  • 0
@aptitude: totalnie. Ale ja przechodziłam taką edukację w latach 90, więc niby wiem co tam z chłopcami się dzieje, ale jakbym miała synka to w sumie musiałabym mocno odświeżyć wiedzę. Ale mam córkę, półka w składziku pełna tamponów, podpasek i golarek. Dziecko przygotowane od 9 roku życia, jak już nadszedł okres to po prostu mi powiedziała, że potrzebuje podpaski i elo. A nie tak jak ja w latach 90, rzuciłam
  • Odpowiedz