Wpis z mikrobloga

https://wykop.pl/link/7182891/protes-przeciw-ukrainskiej-fladze-na-kopcu-kosciuszki-w-krakowie

Właśnie dlatego Konfederacja zyskuje w sondażach, bo jako jedyna dba o interesy Polski. To jest nie do pomyślenia, że obecna władza bardziej dba o Ukrainę, niż o Polskę i takie sytuacje mają miejsce.
Ostatnimi czasy zmieniła mi się optyka i uważam, że nasza dyplomacja powinna być znacznie agresywniejsza, dopóki nie będzie zgody na ekshumacje to powinniśmy skończyć z jakąkolwiek pomocą. To co teraz się dzieje w naszych relacjach to jest skandal. My nie wymagamy od Ukrainy niczego, tylko zgody, oni nawet nie muszą nic robić.
#polityka #ukraina #konfederacja
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Yurakamisa: To jest tylko przykład tego co robią rządy, wieszają wszędzie jakieś flagi, pomagają, a nic w zamian nie uzyskują. Polakom to nie odpowiada.

Konfa popiera kacapów w tej wojnie więc ciężko mówić aby popierali interesy Polski

xD
Napisz jeszcze to sto razy, może ktoś uwierzy.
  • Odpowiedz
@cordianss: Konfederacja dba raczej o swój interes polityczny. Braun czy Mikke to bardzo wątpliwe postacie jeśli chodzi o faktyczny, polski interes narodowy. Z resztą się zgodzę.
  • Odpowiedz
@cordianss: Korwin cie szybko sprowadzi na odpowiednią droge xdd
Zyskujemy bezpieczeństwo granicy. Kacapy i Białoruś to nasi wrogowie. Ukrainy czy Ci się to podoba czy nie nie jest naszym wrogiem.
  • Odpowiedz
  • 0
@pogromca_krasnali: W wielu rzeczach z Korwinem się nie zgadzam, ale ideały mam podobne.

@Yurakamisa Onuca, bo mam inne zdanie, niż ty? Pytam jeszcze raz, co jest złego w moich poglądach, czy Polska ma nie dbać o swoje sprawy? Ty dla mnie brzmisz jak Ukraińska onuca, ale cię tak nie nazwałem.
  • Odpowiedz
Pytam jeszcze raz, co jest złego w moich poglądach, czy Polska ma nie dbać o swoje sprawy?

@cordianss: Problem jest raczej to, że jak większość "łoświecionych" korwinistów ekscytujesz się pierdołami w stylu flagi na kurhanie, a nie łapiesz nawet ogólnego zarysu nieco istotniejszych spraw (choćby struktury gospodarczej takiego rolnictwa).
  • Odpowiedz
  • 0
@pogromca_krasnali: Flaga to jest ułamek, kluczowe są ekshumacje.

@Yurakamisa A dla Ukrainy co jest ważniejsze? Wygrana Ukrainy czy zakazanie Polsce ekshumacji? Myślisz, że Ukraińcy to takie onuce, że by nam nie pozwolili ekshumować przodków i na złość przegrali wojnę?
  • Odpowiedz
Flaga to jest ułamek, kluczowe są ekshumacje.

@cordianss: Uhm. No jak mówiłem.

Czyli rozumiem że gdyby na stole był deal "Polacy sobie stawiają pomniki na Wołyniu ile chcą, a Ukraina ma wolny i nieograniczony dostęp do polskiego rynku płodów rolnych po spełnieniu wymogów UE" to krzyknąłbyś "tak"?
  • Odpowiedz
@cordianss: co mnie interesuje co dla nich jest najważniejsze.
Dla nas najważniejsza jest wygrana Ukrainy. A to czy będziemy mieli z nimi dobre stosunki po wojnie to sprawa drugo o ile nie trzecio rzędna.
  • Odpowiedz
  • 0
@pogromca_krasnali Jeżeli byłby to wzajemny dostęp do rynku i spełnianie norm takich samych jak w Polsce to tak.

@Yurakamisa: A mnie interesuje to, bo na tym polega dyplomacja. To jest tak proste, że nawet dziecko by to zrozumiało, dajemy Ukrainie ultimatum, oni nam zezwalają ekshumacje, a my im pomagamy i wszyscy są szczęśliwi, każdy osiąga swój cel. To co teraz robimy przeczy interesowi Polski.
  • Odpowiedz