Aktywne Wpisy
tangens_kutangens +629
Czy tylko mnie tak poruszyła śmierć tego żołnierza?
Człowiek się przyzwyczaja do tych wszystkich złych wiadomości, którymi jesteśmy karmieni, a to mnie ruszyło.
Do tego świadomość, że doskonale zdawali sobie sprawę z jego beznadziejnego stanu i przez tydzień to ukrywali.
Ja #!$%@?, szkoda tego chłopa.
#polska #granica #wojna
Człowiek się przyzwyczaja do tych wszystkich złych wiadomości, którymi jesteśmy karmieni, a to mnie ruszyło.
Do tego świadomość, że doskonale zdawali sobie sprawę z jego beznadziejnego stanu i przez tydzień to ukrywali.
Ja #!$%@?, szkoda tego chłopa.
#polska #granica #wojna
Xefirex +146
Lwów był dłużej w państwie polskim niż Warszawa.
#polska
#ciekawostkihistoryczne
#warszawa
#lwow
#ukraina
@nostalgiwolf: Czego tak się boicie? Nikt tu nie pisze o potrzebie zmiany granic, choć w polskim hymnie jest "co nam obca przemoc wzięła..." jedynie podałem ciekawostkę historyczną. Na złodzieju czapka gore?
@potato221: Od 7 lat jestem na wykopie, a ty od miesiąca. Usuń konto i zapierd... na front, bo ludzi tam mało.
@Yurakamisa: No napisałem że był, przecież nie piszę, że jest.
To już nawet na polskim Wykopie nie można napisać, że Lwów był w Polsce, bo zaraz zlatują się Ukraińcy wszelkiej maści i piszczą.
@potato221: Idź walcz o tą swoją Ukrainę na froncie tam sie bardziej przydasz Ukrainie, a nie na Wykopie walczysz z wyimaginowanymi Ruskimi.
@oydamoydam: w sensie na pobolszewickich spadkobiercach z Moskwy?
@kjungst: To jest tylko reakcja na ukraińskie pierd..., że Lwów to nie było polskie miasto, bo założyli go Ukraińcy zbudowali Niemcy i Austriacy, a Polacy to tylko go okupowali. Zobacz jak opisują nieruchomości we Lwowie, stare kamienice nazywają austriackimi: https://dim.lviv.ua/pl/nerukhomist/prodazh-kvartira/type-apartment:11/
To my Polacy nie mamy już prawa
Komentarz usunięty przez autora
@oydamoydam: Jacy wy?
No, ciekawostka o której każdy wie (mimo sugerowania, że jest inaczej). Podasz też podobne o terenach takich jak Szczecin itd. które trafiły do nas dopiero po wojnie czy jednak ograniczasz się tylko do terenów ukraińskich?
W twoim wypadku to pewnie taka z czerwoną gwiazdą.