Wpis z mikrobloga

Co zrobić z czajnikiem, w którym były kiedyś gotowane parówki i został smród i ohydny smak? Nie wiedziałam, ze tam były gotowane parówki i jak się napiłam to był smak zgniłego mięsa. Da się to jakoś wyczyścić? #gownowpis #rozowepaski #elektronika


@rozowyslonikx: o #!$%@?, ja bym kupił nowy. Ale jak z jakiegoś powodu chcesz się bawić to zacząłbym od dużej ilości kwasku cytrynowego który bym ugotował w tym czajniku z dwa razy
  • Odpowiedz
@rozowyslonikx: Trzeba producentowi domestosa wysłać info żeby dopisał na etykiecie że oprócz kibla można używać do usuwania po parówkowych oparów z czajników elektrycznych. Może dzięki tej metodzie w przyszłości większa liczba studentów zamiast wyrzucać czajnik użyje tej metody.
A tak z ciekawości ten czajnik w łososiowym kolorze na drugim planie też coś w nim gotowali?
  • Odpowiedz
przegotowałam dwa razy woda i już mogę normalnie robić herbatę


@rozowyslonikx: wlałaś trującą chemię do czajnika i ja zagotowałaś?

Wiesz że opary mogłyby np. cię poważnie zatruć?

Nigdy tak nie rób ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz