Wpis z mikrobloga

#seriale #lost #zagubieni

Postanowiłem sobie po latach odpalic Lost, bo widziałem wpisy na mirko i stwierdziłem "a czemu nie", znalazłem wersję z lektorem, elegancko. Niby wiem, że się nic nie wyjaśni, ale obejrzę jeszcze raz bo nic ciekawego nie ma ostatnio, czego bym nie oglądał.

Pierwszy odcinek i już takie cos:

"You don't seem afraid at all. I don't understand that."

Mówi Kate do Jacka.

Jak to zostalo przetłumaczone?

"Wcale się nie boisz. Rozumiem to."

No #!$%@? mac tlumacz powinien w pysk dostać. #!$%@? wie, ile jeszcze spartolil.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@onepnch: lubie z lektorem. Dubbing w nieanimowanych filmach i serialach to jest żenua i nie da się tego ogladac. Do dziś mam flashbacki z "Przyjaciół" kiedy byłem w Niemczech.

@Solution_wieleotwartychdrzwiQwantom w jakim sensie najlepiej? Tzn. w pierwszym przypadku ok. ale w drugim przypadku to już trochę lipa, bo potem mozesz miec problemy ze zrozumieniem ocb w serialu czy w danej scenie mimo tłumaczenia xD

Tutaj tlumacz przetłumaczył doslownie na
  • Odpowiedz
  • 0
@wicherq: az tak dobrze nie rozumiem angielskiego ze słuchu. Do tego "I don't understand" to kurde wyrażenie, które zna większość Polaków (poza tłumaczem tego serialu najwyraźniej xD), szczegolnie tych, którzy nie znają angielskiego xD No i z przyzwyczajenia tak oglądam tez xd
  • Odpowiedz