Wpis z mikrobloga

Dobra Pany. Będę zmieniał opony i potrzebuję od was opinii, które z tych trzech opon wielosezonowych wybrać? Wielosezony, gdyż mam już serdecznie dość ciągłych zmian opon, w naszych polskich, różnych warunkach pogodowych.

Trasy głównie miasto, ale również trochę wiejskich dróg, więc będą też użytkowane w niekoniecznie sprzyjających warunkach. Nie wybieram ich jednak z uwagi na zimę, lecz poszukuję prawdziwych wielosezonówek.

#samochody #motoryzacja #opony

Jakie opony?

• Michelin CrossClimate+ 40.9% (18)
  • Goodyear Vector 4Seasons Gen 3 31.8% (14)
  • Continental AllSeason Contact 27.3% (12)

Oddanych głosów: 44

• 5
  • Odpowiedz
Wielosezony, gdyż mam już serdecznie dość ciągłych zmian opon, w naszych polskich, różnych warunkach pogodowych.

@FightMaker: tez ostatnio dochodze do tego wniosku, ze chyba lepiej kupic porzadne wielosezonowe niz wymieniac co chwile te opony, zim praktycznie u nas juz nie ma, michelin podobno najlepsze
  • Odpowiedz
@FightMaker: Wszystkie są dobre. Bierz co tańsze, bo to nie są opony UHP gdzie wyczucie drogi i marginalnie lepszy performance ma znaczenie do jazdy torowej. Jeździłem na goodyearach i michelinkach i nie mam uwag.

Szczególnie michelinki mnie pozytywnie zaskoczyły, bo były na audi a4 quattro które wynająłem w zeszłym roku i przejechałem zasypane całonocnymi opadami podkarpacie. Wiadomo, było quattro ale bez dobrych opon też bym dobrze nie pojechał.
  • Odpowiedz
@FightMaker: z wybranych to goodyear.. cc są ogólnie dość słabymi oponami, przynajnmniej w kontraście do ceny i tylko ignorant by je kupował bo wywala się hajs w błoto i za 600-800zł taniej niż te cc, masz opony lepsze. cc+ są też dość starym modelem.

goodyear 3 generacji ok opony

Continental to już stary model, premierę ma właśnie 2 generacja.

Osobiście o ile nie mam auta z 500 niuta i 400 koni
  • Odpowiedz