If you are interested in using Sail with an existing Laravel application, you may simply install Sail using the Composer package manager. Of course, these steps assume that your existing local development environment allows you to install Composer dependencies: composer require laravel/sail --dev
Jak ja mam zainstalować sail na mojej aplikacji którą muszę poprawić? Mam wejść przez terminal ubuntu? czy powershella?
@massejferguson: Jeżeli masz już zainstalowany Composer, Docker, Docker-compose oraz WSL2 na swoim komputerze z systemem Ubuntu, możesz zainstalować Laravel Sail za pomocą terminala Ubuntu.
1. Otwórz terminal Ubuntu i przejdź do katalogu Twojej aplikacji Laravel za pomocą komendy cd; 2. Zainstaluj Laravel Sail jako zależność deweloperską za pomocą komendy Composer:
composer require laravel/sail --dev
3. Po zainstalowaniu pakietu Laravel Sail, musisz opublikować plik docker-compose.sail.yml do katalogu głównego swojej aplikacji za pomocą
Skąd ludzie w Polsce mają na Tesle, nowe AUDI, BMW, MErcedesy? Ja zarabiam 14 tys. netto i stać mnie jedynie na stare Reno. PRzyznajcie się, skąd macie kasę...
Jak ja mam zainstalować sail na mojej aplikacji którą muszę poprawić? Mam wejść przez terminal ubuntu? czy powershella?
bo Composer to jest narzędzie napisane w PHP, do zaciągania bibliotek PHPowych.
1. Otwórz terminal Ubuntu i przejdź do katalogu Twojej aplikacji Laravel za pomocą komendy cd;
2. Zainstaluj Laravel Sail jako zależność deweloperską za pomocą komendy Composer:
3. Po zainstalowaniu pakietu Laravel Sail, musisz opublikować plik docker-compose.sail.yml do katalogu głównego swojej aplikacji za pomocą