Wpis z mikrobloga

Hej, zastanawiam się z chłopakiem nad wyborem jednej z greckich wysp na wakacje. Jedną z propozycji było Rodos, ale pod względem zwiedzania, przyrody nie wydaje mi się tak ciekawym miejscem jak np. Zakynthos. Chętnie poczytam o waszych doświadczeniach i polecajkach.

#rodos #grecja #wakacje
  • 8
  • Odpowiedz
@nellyy:
Zakynthos jest dużo ładniejsze, ale do zwiedzania nie ma zbyt wiele, Rodos pod tym względem lepsze.
A jeszcze więcej zwiedzania jest na Krecie.
  • Odpowiedz
  • 1
@nellyy sprawdź Kretę - polecie sobie do np Chanii i wypożyczcie samochód na 2 dni wygoogluj sobie plaże Balos i Elafonisi. Od biedy możecie popłynąć na 1dniowa wycieczkę na Santorini
  • Odpowiedz
@nellyy nie wiem cz wiesz, ale juz nie da rady pozwiedzac zatoki wraku tak jak to mialo miejsce kiedys, doczytaj jak to aktualbie wyglada. Na Rodos nie ma co zwiedzac? Miasto Lindos, stolica Rodos, dolina motyli, polwysep Prasonisi, zatoka Quinna, dalej mozna wymieniac. Wyspa duza, pare dni potrzeba z autem aby to wszystko zobaczy a nie tylko cyknac fotke i dalej.
  • Odpowiedz
@nellyy: Rodos wiadomo odpada teraz z powodu pożarów, ale nie jest tak, że jest to sucha wyspa z samymi kaktusami. Polecam np. to miejsce dla wuielbicieli przyrody:
https://wysparodos.com/siedem-zrode/
Lindos bardzo ładne starożytne ruiny i zabytkowe miasto.
Samo miasto RODS ma naprawdę imponujące mury wokół startego miasta, sporo zabytków jak zamek Joanitów, meczety.

Byłem w Grecji w kilku miejscach i chyba najbardziej podobało mi się na Krecie.
  • Odpowiedz