Wpis z mikrobloga

Macie mnie... kreowany obraz w bańce wykopowej, to pogląd, że #konfederacja to samo zło, to populiści i katoliccy zamordyści i gdy tylko zdobędą 20%, to ułożą się z #pis
Troszkę o sobie. Nie obchodzą mnie związki homo, mam w dupie, czy te kilka par na rok się na taki krok zdecyduje. Mam gdzieś, czy jakaś julka się nie wyskrobie, bo jest na tyle głupia, by nie rozumieć procesu rozrodczego. Mam też gdzieś, gdzie odbywają się zajęcia z religii i czy jakiś psychol, lepiej czuje się w sukience, lub jakie ma zaimki. Generalnie mam to w dupie.

Nie chcę dyskutować z powyższym, tak jest i mnie nie przekonacie. Teraz moje priorytety, które są dla mnie ważne:
- zatrzymać to szaleństwo rozdawnictwa
- program celujący we wzrost zamożności społeczeństwa, wynikający ze swojej pracy, co automatycznie wyklucza owo rozdawnictwo
- dostęp do broni, najlepiej pozwolenie na posiadanie jej w domu (zakaz noszenia na ulicy, jedynie rozładowaną w drodze na strzelnicę)
- zatrzymanie emigracji do minimum dla ludzi, którzy ewidentnie nie chcą się asymilować w naszej cywilizacji (patrz Francja, Niemcy, i inne)
- polityka wpływu na UE wskutek tych chorych kursów ideologicznych i jak największy nacisk, na unię gospodarczą.
- zatrzymanie postępującej dyskryminacji mężczyzn, tj. społecznej, sądowej, rodzinnej i pracowniczej. To właśnie mężczyzna jest gwarantem naszego bezpieczeństwa i to on będzie bronił Kraju, kobiet, dzieci i starszych, należy się mu większy szacunek za to i sprawiedliwe traktowanie.
- niedopuszczenie do powrotu pandemicznego zamordyzmu, gdzie próbowano zniewolić CAŁY naród. To był epizod, gdzie niszczono gospodarkę, ludzi i wolność, dla zagrożenia, które na to nie zasługiwało.

Tak jak powyżej, interesuje mnie tylko MÓJ KRAJ, moja rodzina i moi rodacy. Moje zasady nie dyskryminują innych rodaków, są dobre dla gejów, lewicowców i prawicowców, bo skorzystają na tym wszyscy. Skoro obrzydzacie mi Konfederację, to podajcie mi kierunek, na który mam zagłosować. Nie jestem naiwny, nie muszą być spełnione wszystkie, ale z minimum trzy, może cztery. Dajcie mi argument, by zagłosować na partię X, czy Y. Z góry dziękuję i proszę o kulturę, tylko merytorycznie.

#polityka #neuropa #4konserwy #wybory #polska #pis #po #lewica #polska2050 #psl #pytanie #pomocy #nocnazmiana
p.....r - Macie mnie... kreowany obraz w bańce wykopowej, to pogląd, że #Konfederacja...

źródło: change

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@podatnik_fundator:

- dostęp do broni, najlepiej pozwolenie na posiadanie jej w domu (zakaz noszenia na ulicy, jedynie rozładowaną w drodze na strzelnicę)

Co do tego to ja byłbym za pozwoleniem na noszenie broni krótkiej przy sobie, w kaburze i używaniu jej tylko w obronie koniecznej. Za używanie broni w celach innych niż obrona konieczna - surowe kary. Za zabójstwo kara śmierci. Proste
  • Odpowiedz
@podatnik_fundator:

Tak jak powyżej, interesuje mnie tylko MÓJ KRAJ, moja rodzina i moi rodacy.

Nie ma obecnie partii która moim zdaniem reprezentuje odpowiedni poziom żeby z czystym sumieniem na nią zagłosować. Wynika to z wielu czynników, ale moim zdaniem jedyna szansa na poprawę polski jako kraju to praca u podstaw, wysoki poziom edukacji tak żeby przyszłe pokolenia zbudowały
  • Odpowiedz
@janciopan:

każda partia która mówi że ograniczy emigrację to populiści bo mamy tak fatalną demografię że imigranci muszą nam ją załatać

Mamy też 21 milionów Polaków za granicą których część czeka na lepsze czasy w Polsce. Wystarczy że 10% wróci do
  • Odpowiedz
@podatnik_fundator: Jak chcesz wybrać mniejsze zło, i #!$%@?ć pis z koryta to niestety zostaje nasz kochany tusk jedyny który jak to mówią jest łajzą ale przynajmniej łajzą którą znamy.

A jeśli chcesz zagłosować tak z czystem sumieniem to zostaje jedynie nowa partia dziambora ale niewiadomo czy zdąży z papierami i czy wejdzie do sejmu raczej nie.

Konfederacja na 99% wejdzie w jakąś dziwną koalicję z pisem. Bo reszta partii wchodzi
  • Odpowiedz
Niby tak, ale trzeba zauważyć że jest jeszcze ideologia lgbt

@tomo1111: Nie pisałem tego w kontekście, że skoro mam to gdzieś, to mogą się np. żenić. Ja mam gdzieś, że kilku płacze, że nie mogą żyć w związku. Mam też w dupie te julki, które chcą się wyskrobać, ale nie tak by im na to pozwolić, ale mają brać odpowiedzialność za swoje czyny. Plankton społeczny mnie nie interesuje, mnie interesuje
  • Odpowiedz
Nie dają kolejnych przywilejów kobietom. To już coś w naszej sytuacji.

@tomo1111: Konfederaci to katokonserwy posluchaj co oni gadają stary. Nie jest to partia w żadny sposób promęska. Znaczy jest tak samo pro męska jak pis jak komuś to odpowiada to spoko. . pis to jeszcze wprowadził mega niekorzystne prawo antyprzemocowe dla chłopów. ale wszystkie partie katolickie to są zwykłe cucki często jeszcze odrealnione bo myślą, że żyjemy w jakims
  • Odpowiedz
kochany tusk

@janciopan: No proszę cię... przecież on nawet nie ociera się o jeden mój postulat. Przecież PO chyba w tym gorsze od PiS, bo bezrefleksyjne przyjmowanie tzw. uchodźców z Afryki ile UE każe, a do tego chcieli otwierać granice z Białorusią, by poddać się atakowi migracyjnemu Putina i Ziemniaka.

Odsunąć PiS TAK, ale nie w jeszcze gorsze bagno z mojego spektrum zainteresowań. PO głosuje w rozdawnictwie jak PiS, głosują
  • Odpowiedz
@janciopan:

Konfederaci to katokonserwy posluchaj co oni gadają stary. Nie jest to partia w żadny sposób promęska.

Nie jest ani promęska, ani prokobieca. Cała reszta jest prokobieca. Co do katokonserw - całe życie żyjemy w państwie katolickim, wśród ludzi konserwatywnych. Przyzwyczajony jestem i wolę to niż rosnący kalifat jak w DE. Na ten moment nie ma
  • Odpowiedz
@podatnik_fundator: Nie wiem ile masz lat, ale chyba raczej mało. W polsce najbardziej wolnorynkową ustawę wprowadzili komuniści mówię o ustawie wilczka. Lewica w postaci SLD była wręcz za bardzo "wolnorynkowa", a PO miało rządy centrowe gospodarcze. Najbardziej socjalistyczna partia w polsce to pis która jest rzekomo prawicowa.

Jeśli wierzysz w to co mówią politycy którzy nigdy nie byli u koryta to powodzenia jak to mówią. Będzie ścisk d--y jak z
  • Odpowiedz
Generalnie no nie wiem w jakiej wy rzeczywistości żyjecie, jaka władza u nas realizowała dokładnie to co powiedziała? Serio myślicie, że jak jakaś partia gada że zrobi x, y i z to to zrealizuje i wybory polegają na tym, że możesz sobie wybrać w prosty sposób co dana partia mówi i tak będzie? Ile wy macie lat? 14?

Pewnie nie pamiętacie kukiza? Kukiz gadał, że żadnej koalicji z pisem nie będzie. Przedstawiał
  • Odpowiedz
@janciopan:

Generalnie no nie wiem w jakiej wy rzeczywistości żyjecie, jaka władza u nas realizowała dokładnie to co powiedziała? Serio myślicie, że jak jakaś partia gada że zrobi x, y i z to to zrealizuje i wybory polegają na tym, że możesz sobie wybrać w prosty sposób co dana partia mówi i tak będzie? Ile wy macie lat? 14?

7 lat mam.
Nie spełnili swoich postulatów, więc nie dostaną mojego głosu - krótko. Jeżeli konfederacja wejdzie w koalicję z pis - tak samo nie dostaną więcej
  • Odpowiedz
@tomo1111:

Nie spełnili swoich postulatów, więc nie dostaną mojego głosu - krótko.

Od lat masz tak zwane partie protestu na które głosują sfrustrowani ludzie, nic one oczywiście nie zmieniają bo od jakiś 10-15 lat mamy w polsce system dwupartyjny.

żeby coś zmienić to musisz wygrać wybory albo być dużą partią i wejść w koalicję z mniejszą partią. żadna mała partia poniżej 20% nie jest wstanie nic realnie u nas zmienić.
  • Odpowiedz
@janciopan: Jak będziemy głosować ciągle na pis i po to na pewno nic sie nie zmieni. Dlatego mój głos więcej nie pójdzie na żadną z tych dwóch partii, ani do partii które wejdą z nimi w koalicję.
  • Odpowiedz
@tomo1111: realnie jeśli konfederacja z nikim nie wejdzie w koalicję to nic nie będzie wstanie przeforsować, jeśli wejdzie to pewnie będą jej ostatnie wygrane wybory.

jak nie wejdzie w koalicję to ludzie nie zagłosują na nią ponownie bo będą gadać że konfederacja nic nie zmieniła. jak wejdą w koalicję z pisem to pewnie pis ich wchłonie, najlepsza by była koalicja z ko dla nich ale też tacy jak wy byliby
  • Odpowiedz
realnie jeśli konfederacja z nikim nie wejdzie w koalicję to nic nie będzie wstanie przeforsować

@janciopan: Prawidłowo. Doprowadzić do przedwczesnych wyborów i zyskać poparcie za wiarygodność.

jeśli wejdzie to pewnie będą jej ostatnie wygrane
  • Odpowiedz
@tomo1111:

Jest szansa że tego nie zrobią, a jak jest szansa to trzeba spróbować ją wykorzystać.

ja w tych wyborach nie stawiam na "szanse" bo po prostu chcę odsunięcia pisu od władzy. dlatego mam nadzieję że konfederacja będzie miała te z max 8%, pis nie będzie mógł wejść z nią w koalicję nie utworzy rządu i koryto przejmie KO które będzie przez kolejne 4 lata wywalał pisowców z sejmu, senatu, samorządów, telewizji i tak dalej.

sytuacja w polsce się ustabilizuje a wtedy będzie można za 4 lata myśleć na kogo już normalnie głosować. jak teraz pis wygra kolejne wybory to naprawdę kiepsko widzę polskę, to mogą być ostatnie lata naszej gównianej ale jednak demokracji xd pisowi juz naprawdę niewiele zostało do zdemonontowania
  • Odpowiedz