Wpis z mikrobloga

#pizza #jedzenie #gotujzwykopem

Byczki, od czego zależy, ze ciasto czasami wyrośnie tak, ze aż styka się z folia, a czasami na 3/4 objętości miski, tak czy siak wychodzi spoko i pizka jest zajebista, ale zawsze stosuje dokładnie takie same składniki i proporcje, drożdże suche tez zawsze tej samej marki. BTW, jest jakaś różnica w smaku miedzy tym giga wyrośniętym, a takim na 3/4 objętości?
DrFaithless - #pizza #jedzenie #gotujzwykopem 

Byczki, od czego zależy, ze ciasto cz...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@DrFaithless: powinno być około 1g świeżych na 1 kg mąki, czyli jakieś 0,33 g suszonych. czyli na 250g mąki powinno być jakieś 0,08g suszonych drożdży. Teraz sam sobie odpowiedz na swoją zagadkę ;)
  • Odpowiedz
@Maldonado ale nie każdy ma ochotę czekać na ciasto wiele godzin; op zapytał o to co może dodatkowo wpływać na powtarzalność procesu

PS. tak wiem, że pizza to nie drożdżowa bułka, napoletana najlepsza itd itp
  • Odpowiedz