Wpis z mikrobloga

@tallman: wasza schizofrenia jest zajebiscie śmieszna. Z jednej strony pan korwin i memcen mówią że unia to literalnie komunis. Z drugiej nikt nigdy nie przyzna że najbogatsze kraje w Europie są w bardzo dużym stopniu socjalistyczne XD
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@peetee jaka nasza typie? xD ja jestem libkiem a nie korwinista i bliżej mi do Tuska niż do krula xD
jak ty definiujesz socjalizm skoro uważasz że te kraje są w bardzo dużym stopniu socjalistyczne? bo chyba właśnie tak samo jak korwinisci( ͡º ͜ʖ͡º) olso czemu taka Szwacjaria czy kraje skandynawskie wypadają dużo wyżej w rankingach wolności gospodarczej skoro są twoim zdaniem bardziej socjalistyczne? podaj mi
  • Odpowiedz
@peetee: No jest skompromitowaną ideą, przecież skandynawia to syf j3bany dla każdego ogarniętego człowieka. Miliarderzy płacą tam żadne podatki, a cały welfare state utrzymuje klasa średnia. W takim USA klasa średnia i wyższa żyje na dużo wyższym poziomie, niż ich europejskie odpowiedniki, dysponując sporo wyższym dochodem rozporządzalnym (już po opodatkowaniu i zapłaceniu ubezpieczenia zdrowotnego) - a w wielu zawodach możesz zarobić nawet 2-3 razy tyle co w „bogatej” zachodniej europie.
  • Odpowiedz