Wpis z mikrobloga

Właśnie do mnie dzwoniła do mnie windykacja z PZU , że mam nieopłacona polisę za dom. Tylko ja żadnej polisy nie robiłem. W zeszłym roku tak. ale nie w tym. Wychodzi na to, że agent sam sobie ja zrobił za mnie xd Było mowione do chłopa że się w tym roku wstrzymujemy na razie bo musimy zrezygnować ze starej polisy do kredytu i będziemy rozważać jeszcze inna propozycje.
Co z wami nie tak agenty ?

#pzu #ubezpieczenia
  • 7
  • Odpowiedz
@WiesniakzPowolania: Osobiście nie znam żadnego agenta który wystawia coś bez wiedzy klienta i bez jego aprobaty.

W PZU żeby rozliczyć polisę musi być Twój podpis pod polisą (opcjonalnie zgoda w portalu). Kręć aferę z PZU że nic nie podpisywałeś i że jeśli jest podpis ktoś musiał go podrobić i że zgłosisz na policję.

Sam pracuję w zawodzie i jestem zdania że jechać na grubo z takimi
  • Odpowiedz
@sayanek baba z windykacji mi powiedziała, że mam napisać oświadczenie że nic nie podpisywałem i sobie będą wyjaśniać. I na pewno nie podpisywałem bo dopiero niedawno dotarłem do polisy która mam przypisana taka byle jaka do kredytu. Więc najpierw chciałem z niej zrezygnować i zamienić na taka na wypasie all risk i OC. w dodatku miałem porównać z inną oferta. Chlop se sam zrobił ta polisę. Tylko nie wiem jak bo
  • Odpowiedz
Tylko nie wiem jak bo jest na drugim końcu polski i go na oczy nie widzialem

W zeszłym roku tak

@WiesniakzPowolania: no skoro rok temu dałeś radę mimo że jest na drugim końcu Polski, to teraz też byś dał :)
  • Odpowiedz
@sayanek rok temu to mi wysłał linka że wszystkim. nie wiem czy nie na ich portalu gdzie sobie naklikalem i już. trochę mi szkoda chłopa bo to taki typ co robi wszystkie ubezpieczenia dla rodziny różowego paska od lat. Może poszedł trybem- dla państwa to co zawsze. Ale ja tej polisy nie chce i nie będę za nią płacił. jego problem
  • Odpowiedz
@WiesniakzPowolania: z tego, co piszesz, rzeczywiście brzmi niepokojąco. Jeśli jest to polisa PZU DOM, to Twój podpis (lub inna forma potwierdzenia np. rozmowa telefoniczna) jest konieczna do zawarcia polisy. Zrób to, co powiedziała pracowniczka windykacji - prześlij oświadczenie, że nie zawierałeś tej polisy. Jeśli nie powiedziała ona inaczej, zrób to na adres kontakt@pzu.pl. Specjaliści PZU będą to wyjaśniać.
Jeśli chcesz otrzymać szczegółowe informacje o tej polisie, proponuję abyś zadzwonił na
  • Odpowiedz
@ekspert_PZU: takie pytanie dodatkowe- jak mozna szybko zweryfikować waszego pracownika z infolinii? Jakiś kod sms, cokolwiek ?
Wasz numer wyswietlił mi sie jako podejrzenie spamu, rozmawiałem z kobieta z dosc wyraznym wschodnim akcentem, która chciała ode mnie pieniedzy za produkt o którym wiedziałem, ze go nie mam. W żaden sposób nie mogłem jej zweryfikować czy to nie scam, a miałem wszelkie podstawy sądzić, że tak jest.
W dodatku załącznik w
  • Odpowiedz
@WiesniakzPowolania: Nie ma takiego kodu czy innej podobnej opcji, ale jeśli masz wątpliwości, zawsze możesz się rozłączyć i sam zadzwonić (tak jak zrobiłeś). Wtedy będziesz pewny, że kontaktujesz się z PZU ;) Zazwyczaj szyfrujemy dokumenty, aby nie mógł ich otworzyć ktoś nieuprawniony. Robimy to właśnie ze względu na bezpieczeństwo danych.
  • Odpowiedz