Wpis z mikrobloga

Krzysztof Lech Łuksza - dziennikarz, dawniej członek ekipy Marcina Roli, dziś tropiciel ruskich onuc i alkoholików w środowiskach skrajnej prawicy. Jeden z nielicznych sojuszników doktore #napierala.
Nie pamiętam czy pojawiło się to na tagu, ale na wspólnym nagraniu z panem Radosławem Patlewiczem (początek ok. 36:15) w marcu tego roku miał miejsce poniższy dialog.

RP: Wyobraź sobie, że ktoś mówi "Patlewicz... marzy mu się Wielka Lechia, Patlewiczowi marzy się Wielka Lechia". No i jak byś takiego człowieka nazwał? Po tym wszystkim co wiesz, ile lat zwalczałem Wielką Lechię [...]
KLŁ: Jak bym takiego człowieka nazwał? No, taka osoba jest po prostu niezbyt inteligentna. Mówiąc wprost - no jakiś kretyn, jakiś pajac intelektualny. Osoba, której nie można brać poważnie.
RP: No to ja chcę Ci powiedzieć, że ten człowiek u Ciebie na kanale już chyba dwa razy wystąpił.
KLŁ: O proszę, no może zdradzisz...
RP: Nazywa się doktor Piotr Napierała. Właśnie ten człowiek powiedział, że mi się marzy Wielka Lechia.
KLŁ: Nooo, to może tutaj jakieś niezrozumienie, ale to ciekawe co powiedziałeś [...]
RP: Pewnie zobaczył, że gdzieś jest materiał z moim nazwiskiem, coś tam było o Wielkie Lechii. No więc po co obejrzeć, po co posłuchać jak już się wie lepiej od razu?
KLŁ: No wiesz, akurat z doktorem Napierałą tu mógłbyś podebatować jeśli chodzi o historię Polski, bo on bardzo dobrze zna historię Polski.
RP: ( ͡° ͜ʖ ͡°) [pic rel]
KLŁ: No i tu jest pewnie pewnego rodzaju błąd warsztatowy, że nie obejrzał całości i tak dalej...
aarrttkk - Krzysztof Lech Łuksza - dziennikarz, dawniej członek ekipy Marcina Roli, d...

źródło: jkxcvhlzkjcz

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach