Wpis z mikrobloga

@Chris_Karczynski:
1. z recenzji
2. to było też do przewidzenia patrząc po: ilości dungeonów w grze(oczekiwałeś 115 różnych bosów? + z kampanii + na open worldzie etc?) + wiele gier to ma + diablo 3 też to miało.
3. to zdaje się nie jest 10 razy ten sam. jest ich 21 a dungeonów 115
nie wyglądało by lepiej i ska pomysł, że można tak sobie z gry do gry skopiować jak to całkiem inny silnik?

ja nie wiem o czym Ty mówisz bo nie napisałeś, nie przyszło mi do głowy, zę ktoś może pisać o eliaszu w tym kontekście bo to nie ma sensu dla mnie. jego występowanie w kampanii wielokrotne jest uzasadnione a poza nią nie występuje 10 razy
@Chris_Karczynski:
@10129: ale przy przejściu na udrękę już mogli się szarpnąć i dać jakiegoś nowego bossa, a kotleta.

nie wyglądało by lepiej i ska pomysł, że można tak sobie z gry do gry skopiować jak to całkiem inny silnik?

to już w ogóle top kek. Mieli gotowy model graficzny, mechanikę itd. Wystarczyłoby zaimplementować do 4 i to wszystko. No ale prościej skopiować Eliasza do lochu i fajrant.
@Chris_Karczynski:

ale przy przejściu na udrękę już mogli się szarpnąć i dać jakiegoś nowego bossa, a kotleta.

mogli, ale nie widzę tu problemu w daniu uber wersji tego samego. żadnego problemu.
1. a rozważałeś, zę nie da się po prostu modelu skopiować?
2. tak samo oprogramowania mechaniki
3. takie samo gadanie by wtedy było 'hgurr gra za 300zł a skopiowali bosa z poprzedniej gry xDDD'
znacznie gorzej by to wyglądało, bo
@10129: po to co w ogóle więcej bossów niż 2?

No jak się nie da skopiować? Jak robisz nowego bossa to musisz zrobić wszystko o zera. Myślisz wymyślić nazwę, model, mechanikę, skille itd. Biorąc z trójki już to wszystko masz tylko wystarczy zaimplementować na nowy silnik.

btw. Jak można być aż takim fanboyem?
3. takie samo gadanie by wtedy było 'hgurr gra za 300zł a skopiowali bosa z poprzedniej gry xDDD'

@10129: no nie bo Duriel i Andariel zostały skopiowane z dwójki i czy ktoś na nie narzeka? Nie wydaje mi się, bo ich skopiowali, ale tylko raz. Eliasza zabiło się z 5 razy w kampanii, a potem jeszcze na udręce.
No jak się nie da skopiować? Jak robisz nowego bossa to musisz zrobić wszystko o zera. Myślisz wymyślić nazwę, model, mechanikę, skille itd. Biorąc z trójki już to wszystko masz tylko wystarczy zaimplementować na nowy silnik.

mam wątpliwości co do tego ile to czasu zajmuje, pewnie większość to oprogramowanie tego realnie.

btw. Jak można być aż takim fanboyem?

każdy kto się z Tobą nie zgadza to fanboy?

no nie bo Duriel i