Wpis z mikrobloga

#laptop #laptopy

co myślicie o lapku z grafiką RTX 3060 ale rozdzielczością matrycy 2560 x 1440 (WQHD) 165Hz - nie bedzie to za slaba grafika w grach do takiej rozdzialki? ewentualnie można zjechac na takim lapku do 1920x1080 i nic nie stracę na jakości czy jednak takie skalowanie diametralnie obniża jakość grafiki?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mohawk: oczywiście że nie osiągalne będzie grać na takiej rozdzialce, tez mam tą kartę i w większości gier schodzę do 1920 i jakość grafiki nadal jest dobra
  • Odpowiedz
  • 0
@Oskins: masz tą kartą i te rozdzialke matrycy? czyli spokojnie moge sobie obnizać do fullHD aby zyskac na wydajnosci i nie robi to roznicy z jakoscią wyswietlanego obrazu? (dzieki za szybką odpowiedz) :)
  • Odpowiedz
@mohawk: mam legiona 5 pro z ta kartą i rodziałką, to jest jednak laptop i przy takiej rozdzielczości i takim niewielkim ekranie nie odczuje się tej różnicy, do tego przy wysokiej rozdzielczości komputer jest patelnią w pół godziny, zmiana na 1920 w moim przypadku daje spokojnie 30-40% więcej fpsów i właśnie komputer się tak jej grzeje i gra się płynniej i przyjemniej
  • Odpowiedz
  • 1
@Oskins: dziekuje za odpowiedz bo ja wlasnie chce kupic legiona 5 i najlepiej cenowo mi wychodzi z taką rozdzialką i dyskiem SSD 1TB, a te z full HD mają mniejsze dyski, niestety ale 512GB dla gracza to jest za mało

no tak myslalem że do grania lepszy boost wydajnosci osiągne zmniejszajac rozdzialke do fullHD niz leciec z ustawieniami gry np. z high do medium, a przy 15 calach te fullHD
  • Odpowiedz
  • 0
@Oskins: hej, jeszcze mam takie pytanie czy najlepie grac w gry na tym zrownowazonym trybie (biala dioda) mam na mysli gry takie 3D ale nie az pod korek mozliwosci lapka z wymaganiami? a te takie juz bardzo "mocne" gry to dawać czerwoną diode i tryb wydajnosci?

tak na logike to biore ale Ty masz pewnie swoje doswiadczenia
  • Odpowiedz