czy w ryzowarze mogę zrobić ryż brązowy? więcej wody trzeba dolać czy co? jak to wgl działa? że się nie przypala. Długo się gotuje od zimnej wody? Dziękuję za odpowiedzi - piszę poprawnie po polsku -win 98 user #gotujzwykopem #mikrokoksy
@chwilowypaczelok: ryżowary mają czujnik który wykrywa czy w naczyniu została woda czy nie i odcinają zasilanie gdy tej wody już nie ma tj. kiedy ją całą ryż wchłonie tym samym gotując ryż zgodnie ze sztuką
w związku z tym w zależności od rodzaju ryżu i konsystencji jaką ma on obierać cała sztuka polega na tym aby dolać odpowiednią ilość wody
@chwilowypaczelok: lepiej dołożyć i wziąć droższy, oczywiście luzem, nigdy w torebkach ( ͡°͜ʖ͡°) Ps. Brązowy warto przepłukać przed gotowaniem, a biały namoczyć na 15 minut w zimniej wodzie. Tak jak wyżej ktoś wspomniał, ilość wody zależy od rodzaju ryżu. Powodzenia
@chwilowypaczelok: używając maszyn, to metodą prób i błędów dojdziesz do perfekcji:) Ja gotuję w garnku w proporcjach 1/1,5 kasza/woda , spróbuj na początek te proporcje i ocenisz. - jak za twardy i suchy to więcej wody - jak wyjdzie puree kaszowe to mniej wody Ale to zapewne wiesz (✌゚∀゚)☞
- piszę poprawnie po polsku
-win 98 user
#gotujzwykopem #mikrokoksy
@chwilowypaczelok: ryżowary mają czujnik który wykrywa czy w naczyniu została woda czy nie i odcinają zasilanie gdy tej wody już nie ma tj. kiedy ją całą ryż wchłonie tym samym gotując ryż zgodnie ze sztuką
w związku z tym w zależności od rodzaju ryżu i konsystencji jaką ma on obierać cała sztuka polega na tym aby dolać odpowiednią ilość wody
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ps. Brązowy warto przepłukać przed gotowaniem, a biały namoczyć na 15 minut w zimniej wodzie.
Tak jak wyżej ktoś wspomniał, ilość wody zależy od rodzaju ryżu. Powodzenia
- jak za twardy i suchy to więcej wody
- jak wyjdzie puree kaszowe to mniej wody
Ale to zapewne wiesz (✌ ゚ ∀ ゚)☞