Wpis z mikrobloga

Kupuje mieszkanie i będę robić #remont . Czy w którymś sklepie ktoś z Was korzystał z przygotowania projektu i remontu kuchni oraz łazienki? Czy lepiej jakieś biuro projektowe? Jak ze sprzętem AGD w tych sklepach?

#obi #remontujzwykopem #ikea #kuchnia #lazienka #castorama

Który sklep do remontu kuchni i łazienki?

• Obi 4.4% (3)
  • Castorama 27.9% (19)
  • IKEA 35.3% (24)
  • Leroy Merlin 32.4% (22)

Oddanych głosów: 68

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gry-sa-sztuka: ja mogę polecić Agata meble, ale koniecznie z montażem przez ich fachowców bo robią myki o których nie mówią w instrukcji montażu. AGD mają różnych firm, Beko, Amica, Gorenje

Ikea leci na hype sprzed 10 lat, dzisiaj ich kuchnie to padaka, najgorsze są fronty z płyty wiórowej. W Castoramie też mieli w sumie spoko jakość i rozwiązania.
  • Odpowiedz
@gry-sa-sztuka: kuchnia z IKEA super, służy nam już świetnie 4 rok. Natomiast łazienki bym nie robiła z IKEA - mają ubogi wybór. Projektowaliśmy w Leroy Merlin i trafiliśmy na kiepskiego doradcę, ale materiały są ok.
  • Odpowiedz
@gry-sa-sztuka ja to robilem tak ze umowilem sie z 4 chlopami/firmami na pomiary, wczesniej poprosilem o fotki z realizacji (szczerze mowiac to teraz wszyscy robia tak samo i z tych samych materialow), jak przyszli to poprosilem zeby cos narysowali z wymiarami, wybralem najtanszego chlopa, przywiozl mi probniki oklein, wybralem i to bylo tyle. Pozniej i tak wychodza nowe rzeczy przy montazu i trzeba zmodyfikować. Wiem, ze pytales o sklep ale nie
  • Odpowiedz
@gry-sa-sztuka: Wczoraj zamówiłem kuchnie z Ikea, samo projektowanie z ich strony bardzo spoko chociaż się schodzi. Jak chcesz wiedzieć jak z resztą tj montaż, jakość itd to zapytaj za kilka dni bo montaż mam za tydzień ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Remoncik całej chaty robilem rok temu, najlepsze ceny do jakosci plus projekt graficzny dostałem od castoramy i ich tez wybrałem.
Ikea za chciała praktycznie 2-2.4 razy wiecej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@robertx: 25 na meble z seri goodhome i chyba 15 na zlewozmywarki itp. Ogolnie po roku jestem mega zadowolony. Jak wytrzyma jeszcze te 10 czy 15 to ideolo bo wiadomo ze po takim czasie kolejny remont pewnie bedzie wjezdał.
  • Odpowiedz